Головна Новини Світ Європа Угорщина заперечує, що утримує українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина заперечує, що утримує українських військових

Очільник МЗС Угорщини стверджує, що його країна не залучена в процес передачі українських військових з Росії.

20 червня 2023, 11:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не причетний до передачі українських полонених з Росії до Угорщини. За його словами цим займаються релігійні організації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Угорщина заперечує, що утримує українських військових

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

19 червня міністр закордонних справ Петер Сійярто виступив у Парламентській асамблеї Ради Європи, де пояснив хто організував передачу 11 українських військових на території Угорщини.

"Щодо 11 військовополонених, то я гадаю, хороша новина у тому, що вони вільні", — сказав Сіярто та додав, що "Угорщина абсолютно не залучена" до процесу передачі військових.

За словами очільника МЗС Угорщини переговори відбувались "між церквою та релігійними організаціями". Під церквою Сійярто має на увазі російську православну церкву, керівником якої є Патріарх Кірілл, що підтримує військові дії Росії в Україні.

Петер Сійярто стверджує, що українські військовополонені не утримуються. Вони можуть вільно пересуватись по території Угорщини та виходити на зв’язок з владою України, якщо це необхідно буде зробити.

Нагадаємо, що МЗС України повідомляло про неможливість встановити контакти з військовополоненими в Угорщині. Брюссель своєю чергою звернувся до Угорщини з проханням офіційно пояснити, як пройшов процес передачі військовополонених з Росії до Будапешту без обговорень з урядом України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Угорщини похвалив Росію та розкритикував ЄС.

Також "Коментарі" писали про те, що США заблокували продаж зброї для Угорщини через її позицію щодо НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

20 червня 2023, 11:21

Такое тоже возможно. Хочу жить в Европе, а не в Украине или России. Принудительно мобилизован в Украине, добровольно сдался россиянам, отправлен в дружественную России европейскую страну. Обрубил все связи, - и надежда сбылась !?. Время покажет.


Новини