Головна Новини Світ НАТО США заблокували продаж зброї для Угорщини через її позицію щодо НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

США заблокували продаж зброї для Угорщини через її позицію щодо НАТО

Сполучені Штати вирішили не продавати зброю для Угорщини. У військовий пакет входили 24 системи HIMARS, боєприпаси та інше обладнання.

14 червня 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Старший республіканець у Комітеті з міжнародних відносин Сенату США Джим Ріш заблокував продаж американської військової техніки до Угорщини. Сума угоди між країнами становила 735 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Washington Post.

США заблокували продаж зброї для Угорщини через її позицію щодо НАТО

Республіканець Джим Ріш. Фото з відкритих джерел

Джим Ріш пояснив своє рішення тим, що Угорщина без причин блокує вступ Швеції до НАТО, який схвалили більшість країн військового альянсу.

"Вже деякий час я прямо висловлюю угорському уряду своє занепокоєння з приводу його відмови прискорити голосування за вступ Швеції до НАТО", — говорить Джим Ріш.

Республіканець розповів у коментарях для американського видання, що Угорщина повинна схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО, інакше їй не слід розраховувати на системи HIMARS, боєприпаси та інше обладнання від США.

"Той факт, що вже червень, а цього досі не зроблено, змусив мене вирішити, що продаж нової американської військової техніки Угорщині буде призупинено", – сказав старший республіканець у Комітеті з міжнародних відносин Сенату США.

Усі великі поставки зброї США в інші країни мають пройти через схвалення у відповідних комітетах, тому на цих етапах американська зброя може бути заблокована.

Наразі дві країни НАТО не схвалили вступ Швеції до військового альянсу – Туреччина та Угорщина.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина блокує гроші для України, але видає гранти для іншої країни

Також "Коментарі" писали про очільника Міноборони Німеччини, який розкритикував лідера Угорщини Віктора Орбана через блокування фінансової допомоги від ЄС для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини