Головна Новини Світ Європа Угорщина заявляє про військовий сценарій на випадок НП та захист 150 тисяч мешканців Закарпаття
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина заявляє про військовий сценарій на випадок НП та захист 150 тисяч мешканців Закарпаття

Глава МЗС Угорщини Сійярто заявив, що Угорщина не втручатиметься у війну, але має сценарії "військового НП"

15 липня 2022, 14:05 comments1353
Поділіться публікацією:

Угорщина зацікавлена у тому, щоб мінімізувати свою участь у військових діях в Україні. Проте з огляду на обставини, що країна межує з Україною, уряд Угорщини підготував сценарій на випадок НП та виведення угорських військових з-під охорони кордонів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю виданню "Index".

Угорщина заявляє про військовий сценарій на випадок НП та захист 150 тисяч мешканців Закарпаття

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Міністр пояснив, що уряд вважає, що ймовірність сповзання до війни на мінімальному рівні. При цьому міністр додав, що на користь Угорщини, щоб на сході України якнайшвидше встановився світ. У такому разі вдасться уникнути негативних сценаріїв, в яких потрібно буде вживати заходів щодо захисту 150 000 угорців, які проживають в українському Закарпатті. 

Сійярто зазначив, що якщо бойові дії наблизяться до західного кордону України, це становитиме загрозу безпосередньо Угорщині. Загроза буде набагато більшою, ніж сьогодні.                                                     

За словами дипломата, зараз Захід ввів достатньо санкцій проти Росії і має докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше військові дії в Україні були припинені. Угорщина, як і раніше, готова надати свою територію, як майданчик для мирних переговорів і готова й надалі приймати біженців з України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готовий світ пробачити українцям борги : чому Київ тягне із запитанням — що стоїть на кону.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії заговорили про завершення війни – озвучили деталі майбутньої угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини