Головна Новини Світ Європа Україна може не отримати заморожені активи РФ: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може не отримати заморожені активи РФ: яка причина

Передача коштів затримується через вимоги Штатів

24 серпня 2024, 22:51
Поділіться публікацією:

Західні партнери затримують виділення Україні грошей із прибутків від заморожених російських активів.

Україна може не отримати заморожені активи РФ: яка причина

Захід затримує передачу Україні російських грошей. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Bloomberg, українські чиновники турбуються, що обіцяні кошти — 50 мільярдів доларів — цього року можуть не надійти до України. Про це виданню повідомили посадовці, знайомі з питанням.

Видання зазначає, що йдеться про кредит країн "Великої сімки", який виділятиметься під заставу заморожених доходів з активів РФ.

За інформацією Bloomberg, реалізація плану загальмувалася через вимоги США та ризик того, що Угорщина сповільнить ухвалення будь-якого загальноєвропейського рішення щодо підтримки України чи санкцій проти Росії. Зокрема, Штати вимагають, щоб ЄС кожні півроку продовжував заморожування активів поряд із ширшими санкціями проти Росії, поки вона не погодиться на "справедливий мир".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що рейтинг схвалення і довіри до Володимира Путіна у Росії рекордно обвалився через Курську операцію ЗСУ, свідчать результати опитування держслужби ВЦВГД. Зазначається, що такого сильного тижневого падіння соцслужба не фіксувала за весь час російського вторгнення в Україну. Результати опитування показали, що рейтинг схвалення дій російського диктатора з 12 до 18 серпня впав на 3,5% порівняно з попереднім тижнем та досяг 73,6%.  Рівень довіри до Володимира Путіна за цей же період знизився на 2,6% — до 78,2%. 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США не надають Україні дозволу на удари американською зброєю вглиб російської території, позаяк в майбутньому сподіваються перезавантажити відносини з РФ. Як пише Politico з посиланням на джерела, Білий дім та Пентагон стверджують, що в України й без цього є можливості для перемоги над Росією. Один із представників Білого дому розповів виданню, що використання Storm Shadow або ATACMS по Росії може виявитися не таким ефективним, як рекламується. До того ж у ЗСУ обмежений запас таких ракет, а наявні можуть не досягти критично важливих російських цілей, які вже виведені із зони їхньої досяжності. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини