Головна Новини Світ Європа Україна може подати на Польщу в арбітраж: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може подати на Польщу в арбітраж: відома причина

Олександр Кубраков заявив, що Україна може подати на Польщу в арбітраж

17 грудня 2021, 22:55
Поділіться публікацією:

Наша країна вивчає ситуацію стосовно можливого звернення  в арбітраж щодо зменшеної кількості дозволів на міжнародні автомобільні перевезення республікою Польща.   Зараз представники української влади  співпрацюють з  Єврокомісією, з європейськими та польськими колегами і готові розглянути всі варіанти, щоб вирішити цю проблему. Про це інформує РБК-Україна, оприлюднивши заяву очільника міністерства інфраструктури Олександра Кубракова, яка прозвучала в годину запитань до парламенту.

Україна може подати на Польщу в арбітраж: відома причина

Міжнародні перевезення (фото з відкритих джерел)

 Посадовець дав відповідь стосовно запитання, що поставив депутат від "Слуги народу" Дмитро Кисельовський на рахунок вирішення задавненої  проблеми.  Зокрема, вже 4 роки українські перевізники не мають можливості нормально перевозити  товари в Євросоюз з причини обмеженої кількості дозволів, які видають посадовці Польщі.

 За словами міністра інфраструктури, за останні роки товарообіг між Україною і Польщею став більшим у 2 рази, а кількість дозволів  для перевізників стала меншою на 40 тисяч. Урядовці поки працюють з представниками Єврокомісії, з європейськими і польськими партнерами, аби швидше добитись вирішення проблеми. Не тільки шукаємо компроміс з польською стороною, але й вивчаємо можливість звернення до арбітражу.

Керівник уряду Денис Шмигаль підтримав дії колеги і зазначив, що наступний крок  України — це арбітраж про ігнорування відповідного пункту Угоди про асоціацію з ЄС однієї з країн.

За словами Дениса Шмигаля, і він особисто, і Володимир Зеленський, використовуючи найвищий рівень перемовин з ЄС та Польщею, ведуть складну та напружену розмову за цією проблематикою. Розпочаті переговорні процедури, але наступна дія – це звернення до відповідного арбітражу щодо невиконання пункту Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому новий законопроект Польщі викликав в американського уряду розчарування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини