Головна Новини Світ Європа З'явилась реакція України на звинувачення Росії щодо "радіоактивних провокації" в Придністров’ї
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась реакція України на звинувачення Росії щодо "радіоактивних провокації" в Придністров’ї

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко відреагував на звинувачення Росії в "радіоактивних провокаціях", які нібито мала здійснити Україна на території Молдови.

1 березня 2023, 14:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія звинуватила Україну в здійсненні провокацій у Придністров’ї за допомогою радіаційних матеріалів. Представник МЗС України відреагував на заяви РФ та назвав їх повідомлення фейком. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

З'явилась реакція України на звинувачення Росії щодо "радіоактивних провокації" в Придністров’ї

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко. Фото з відкритих джерел

1 березня МЗС Російської Федерації заявило, що Україна нібито готує провокативну діяльність у якій збирається використати радіоактивні матеріали на території невизнаного Придністров’я. У МЗС України заперечили повідомлення російського відомства.

"Твердження Росії є фейковою новиною. Україна суворо дотримується принципу нерозповсюдження ядерної зброї", — запевнив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко та додав, що "росіяни часто звинувачують інших у тому, що самі планують".

Останніми тижнями у Молдові зросли побоювання щодо можливих провокацій та державного перевороту, який планують здійснити у Кремлі. На початку лютого президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Європи передав президентці Молдови Майї Санду плани Росії про усунення від влади чинне керівництво країни. Згодом Санду оприлюднила деталі плану Кремля, де повідомлялось, що під час мітингів та публічних заходів протестувальники зайдуть в урядові будівлі та скинуть владу. Через це Молдова почала вводити заходи безпеки: тимчасово закрила повітряний простір, заборонила мітинги та оголосила, що міжнародний футбольний матч пройде без глядачів у їх країні.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що у Молдові проросійська партія вийшла на великий мітинг, де спричинила сутичку з поліцією.

Також "Коментарі" писали про нового прем'єр-міністр Молдови, який відповів на плани Кремля захопити Кишинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини