Головна Новини Світ Європа Українці, які виїхали до Болгарії, не хочуть виселятися з готелів: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці, які виїхали до Болгарії, не хочуть виселятися з готелів: що сталося

Болгарія більше не пропонуватиме українським біженцям проживання в готелях першої лінії

1 червня 2022, 00:10 comments2386
Поділіться публікацією:

В Болгарії українських біженців переселяють із комфортабельних готелів, які розміщені на березі Чорного  моря. Про це інформує болгарська агенція ВТА.

Українці, які виїхали до Болгарії, не хочуть виселятися з готелів: що сталося

У Болгарії українці не хочуть виселятися з приморських готелів (фото з відкритих джерел)

Громадяни України, які  мешкали в  готельних номерах  на Чорноморському узбережжі і які  не мають  де мешкати, будуть тимчасово переселені в буферні центри  в містах Сарафово та Єлхово, на південному сході Болгарії.

Представники болгарського уряду пояснюють, що країна більше не може пропонувати проживання в готелях першої лінії на Чорному морі: "На самому початку цей захід був заявлений, як тимчасовий, і мав на меті дати час біженцям відновитися та стати на ноги".

За словами болгарської віцепрем'єрки Калини Константинової, як розвиватиметься ситуація далі,  буде залежати  від української громади в Болгарії.

Зазначено, що громадяни України саботують  зусилля уряду, що хоче переселити  їх з приморських готелів на державні  бази відпочинку на гірських курортах, які розміщені далі в країні.

Представники видання  інформують, що з початку російської війни  до Болгарії  в’їхало  майже 300 тисяч українців,  понад 110 тисяч зареєстровані  для тимчасового захисту.

За словами речника  МЗС України Олега Ніколенка, що прокоментував ситуацію   УНН, що українські біженці  зможуть і надалі безоплатно мешкати в гуртожитках, волонтерських центрах країни.

"У зв'язку із початком туристичного сезону уряд Болгарії ухвалив рішення про переселення українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Наші громадяни матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах та інших облаштованих місцях", — зазначив  представник МЗС.

Олег Ніколенко додав, що українцям, які прийняли рішення лишитися в туристичних готелях, пропонуватимуть пільгові умови оплати вартості таких помешкань.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Європа чекає на Україну, але не вся: хто проти приєднання українців до ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини