Головна Новини Світ Європа Українців підозрюють у допомозі нелегалам з перетином кордону з Польщею
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців підозрюють у допомозі нелегалам з перетином кордону з Польщею

Щодня прикордонники реєструють сотні спроб перетину кордону з боку мігрантів

13 жовтня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Під час спецоперації на кордоні між Польщею та Білоруссю затримано двох українців. Про це повідомляє Польське радіо.

Українців підозрюють у допомозі нелегалам з перетином кордону з Польщею

На кордоні затримали українців, фото з відкритих джерел

Відомо, що затримання відбулося 12 жовтня. Чотирьох осіб зупинили на кордоні прикордонники Підляського відділу. Серед затриманих двоє громадян України та двоє громадян Сирії.

Українців підозрюють в допомозі сирійцям незаконно перетнути кордон й перейти на адміністративну територію Польщі. У сирійців при собі були документи на тимчасове проживання в Німеччині.

Випадок непоодинокий, кажуть в Прикордонній службі. З січня 2021 року за допомогу нелегалам з Білорусі затримано 250 осіб, серед них й українців. Щодня прикордонники фіксують сотні спроб перетину адміністративної межі. Офіцери виштовхують нелегалів на протилежну сторону, звідки ті рухаються. Згідно зі статистикою, протягом 9 місяців зареєстровано понад 18 тис. спроб перетину кордону.

Днями в Польщі схвалили нормативно-правовий акт що стосується зведення стаціонарної високої огорожі на білорусько-польському кордоні. Паркан виконуватиме захисну та моніторингову функцію, буде обладнаний відеокамерами.

В прикордонних воєводствах встановлено надзвичайний стан до грудня.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі прийняли рішення про перевагу національного законодавства над європейським. В Європарламенті висловили обурення, заявивши, що Польща відіграє з вогнем.

Також ми писали, що організація Amnesty International заявила, що польські прикордонники виштовхують мігрантів з території Польщі назад у Білорусь. Це підтверджується супутниковими фотознімками, на яких видно, як групу осіб оточують кільцем і витісняють до кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини