Головна Новини Світ Європа Уряд Чехії висловив свою підтримку щодо вступу України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Чехії висловив свою підтримку щодо вступу України до ЄС

Міністр закордонних справ Чехії розповів, що заважає нашій державі вступити до ЄС

12 лютого 2022, 13:25
Поділіться публікацією:

Чеська республіка висловила свою підтримку Україні щодо передачі озброєння та навіть військових. Крім того, Чехія підтримує українців на шляху до Євросоюзу. Про це повідомляє "Прямий".

Уряд Чехії висловив свою підтримку щодо вступу України до ЄС

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського, уряд Чехії готовий підписати з Україною декларацію, яка засвідчить її підтримку нашої держави на шляху до Євросоюзу.

Чиновник говорить, що наразі тривають переговори з українським урядом, у чеської сторони доволі оптимістичні настрої щодо цих перемовин. Однак українцям треба продовжувати реформування у сферах роботи судочинства, правоохоронних органів, а також боротьба з корупцією, адже це найголовніша проблема. Якщо українцям вдасться її подолати, то європейські країни допоможуть Україні у зростанні економіки.

Тож у разі успіху реформ в Україні вступ у Євросоюз стане “простою документальною формальністю”, а також відбудеться "вибухове зростання української економіки”.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряд Чехії планує допомогти українцям з огляду на загострення ситуації та накопичення російських військ біля її кордонів. Міністр оборони Яна Чернохова наголосила, що Чехія готова відправити або продати військові матеріали Україні. Втім, спочатку чеський уряд має узгодити постачання озброєння та боєприпасів для українців із країнами Вишеградської групи, Прибалтики, Німеччиною, Австрією.

Також вона зазначила, що Україна є партнером Чехії та Північноатлантичного альянсу. Тому у разі відповідного запиту Чехія готова розглянути можливість відправлення своїх солдатів до України та надати всю необхідну допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини