Головна Новини Світ Європа В Австрії зробили скандальну заяву, що з Росією треба говорити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австрії зробили скандальну заяву, що з Росією треба говорити

Александер Шалленберг заявив, що це важливо для вирішення "глобальних питань".

25 вересня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Австрії Александер Шалленберг заявив, що з Москвою треба зберегти діалог. Але при цьому він визнав, що РФ хоче у неоімперіалістичний спосіб захопити іншу державу.Про це він розповів в інтерв'ю агентству АРА, пише "Укрінформ".

В Австрії зробили скандальну заяву, що з Росією треба говорити

Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг (фото з відкритих джерел)

За його словами, з Кремлем треба говорити. Щоб довести він свою думку, він навів глобальні питання, від клімату до роззброєння, де, на його думку, прогрес можливий тільки через діалог з Москвою. Але водночас він заявив, що РФ намагається захопити іншу країну. 

"З нашої західної точки зору, звичайно, це складно. РФ збирається в неоімперіалістичний спосіб просто захопити іншу державу. Це не та ситуація, коли ми можемо сидіти склавши руки і нічого не робити, адже це питання нашої власної безпеки. Ми живемо за допомогою того, що всі, незалежно від того, чи мають вони ядерну зброю, чи ні, дотримуються міжнародного права", – додав він.

Александер Шалленберг пояснив, що  сьогодні є різні центри сили – США, Європа, Китай, Росія. Тож треба тримати канали діалогу відкритими. "Говорити на рівних, на основі поваги, а не читати лекції з піднятим вказівним пальцем", – заявив Шалленберг. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ердоган запропонував чотиристоронні переговори для вирішення війни. Президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував провести мирні переговори з чотирма країнами для вирішення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. За планом Ердогана крім двох ворогуючих країн у переговорах також візьмуть участь Росія та Туреччина. 

Перед польотом до США на сесію Генасамблеї ООН Реджеп Ердоган провів пресконференцію на який озвучив ідею мирних переговорів для завершення війни між Азербайджаном та Вірменією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини