Головна Новини Світ Європа В Чехії торнадо зруйнував чотири села: в зону лиха перекинули армію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Чехії торнадо зруйнував чотири села: в зону лиха перекинули армію

Загалом близько 30 тисяч будинків залишилися без світла, а під їх завалами досі можуть бути люди

25 червня 2021, 08:49
Поділіться публікацією:

В країні масштабний торнадо зруйнував 4 населених пункти. Близько 150 жителів отримали поранення. Жертвами стихії стали п’ятеро осіб. Про це пише "Express".

В Чехії торнадо зруйнував чотири села: в зону лиха перекинули армію

Під завалами досі можуть бути люди (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що найбільше від торнадо постраждали села Грушки, Лужице, Моравська-Нова-Весь і Микулчице.

Рятувальники заявляють, що насправді найбільшої шкоди від торнадо зазнали  7 сіл в Южноморавському краї. Під завалами житлових будинків все ще є люди, профільні служби проводять рятувальні операції.

Стало відомо, що військових направили допомогти ліквідувати наслідки стихії. Загалом близько 30 тисяч будинків залишилися без світла.

Президент країни Мілош Земан подякував рятувальникам за їх роботу та швидку реакцію.

Натомість фахівці зазначають, що торнадо – рідкісне природне явище у Чеській Республіці. Останній випадок був зафіксований у 2018 році.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в Аргентині по місту пронеслося "торнадо" з комарів.

Жителі провінції Буенос-Айрес (Аргентина) стали свідками незвичайного "торнадо", який складався з великої кількості комарів.

Очевидці розповідають, що після дощу комахи почали кружляти на висоті близько 100 м і утворили рій, недалеко від шосе 74. Колона з комах ставала все більш щільною і збільшувалася в розмірах. Здалеку здавалося ніби утворився справжній торнадо.
Представники Центру паразитологічних та епідеміологічних досліджень заявили, що явище хоч і виглядає страшним, але такий рій комарів не є небезпечним для людей, але здатний нашкодити сільському господарству. Експерти пояснили, що після сильного дощу утворилися великі калюжі зі стоячою водою, а для самок комарів такі умови є ідеальними для відкладання яєць.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини