Головна Новини Світ Європа В Іспанії протестують поліціянти: чого вимагають
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії протестують поліціянти: чого вимагають

Поліціянти в Іспанії виступають проти законодавчих реформ

27 листопада 2021, 18:06
Поділіться публікацією:

В Іспанії, 27 листопада, пройшла маніфестація поліціянтів й працівників Громадянської гвардії (жандармерії). Про це повідомляє DW.

В Іспанії протестують поліціянти: чого вимагають

Маніфестація поліцейських у Мадриді, фото з відкритих джерел

Містом пройшли демонстранти та зібралися на центральній площі Puerta del Sol. Правоохоронці протестують проти реформи Закону про безпеку громадян, яку схвалив уряд Іспанії.

За словами маніфестантів, зміни до законодавства обмежують у правах силовиків, які мають забезпечувати правопорядок. Проти натовпу та активних його учасників не можна буде застосовувати гумові кулі, кийки та інші спецзасоби.

Громадян, яких затримали під час вуличних протестів чи заворушень, не можна буде затримувати більш ніж на дві години. Новий закон забороняє обшукувати підозрюваних на вулиці. Громадян можна обшукувати буде лише в спеціальних приміщеннях комісаріату після затримання.

Тепер слідчі або детективи однаково мають довіряти свідченням поліцейських і заарештованих. Крім того, громадянам дозволено проводити вуличні акції без попередження адміністрації. Новий закон прописує, що коли у затриманого виявили невелику кількість наркотиків, то це адміністративне порушення, а не злочин.

Представники профспілки поліції вважають, що тепер роздрібна наркоторгівля буде процвітати, а зміни до закону взагалі "популістський захід". Крім того, правоохоронці проти створення Національного департаменту гарантій цивільних прав. Цей орган має розглядати скарги на правоохоронні органи від громадян. Активісти профспілки вважають, що скарг може побільшати, адже правопорушники можуть їх писати для того, щоб уникнути відповідальності за скоєне ними.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Мексиці на марші феміністок убили трьох людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини