Головна Новини Світ Європа В Іспанії створять "чорний" список тих, хто відмовився вакцинуватися проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії створять "чорний" список тих, хто відмовився вакцинуватися проти коронавірусу

Базою Іспанія планує поділитися з країнами-партнерами

29 грудня 2020, 19:59
Поділіться публікацією:

Влада Іспанії планують створити реєстр, в який будуть поміщені дані тих жителів країни, хто відмовився від вакцинації проти COVID-19. Про це сьогодні представникам ЗМІ заявив глава МОЗ країни пан Сальвадор Ілля.

В Іспанії створять "чорний" список тих, хто відмовився вакцинуватися проти коронавірусу

Надалі іспанська влада планує поділитися цією інформацією з країнами-партнерами, але водночас дотримуючись захисту персональних даних. За словами пана Ільї, в базі буде вказуватися причина відмови людини від вакцинації.

Відомо, що масова зі щеплення кампанія проти коронавірусу в країні почалася вже в цю неділю. Однак вона має добровільний характер. Підкреслюючи цю інформацію, іспанська політик не забув уточнити, що вакцинація — єдиний спосіб перемогти вірус, який викликав пандемію у світі.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Угорщині створили додаток, яке підтверджує факт вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляє електронний портал "Угорська нація". Через сервіс можна дізнатися, коли і яким чином власник був діагностований на наявність інфекції, а також чи був він щеплений від COVID-19.

Крім того, порталу стало відомо про те, що виявлена в Африці різновид коронавірусу під назвою 501.V2, здатна сканувати захисні сили організму будь-якої людини і виявляти в імунітеті "проломи", а значить може поводитися більш агресивно, ніж коронавірус, який викликав пандемію в цьому році. Таку заяву зробив для ЗМІ гендиректор Ради з медичних досліджень ПАР Гленда Грей. За її словами, 501.V2, атакуючи організм людини, "вивчає" відповідь імунітету і вишукує найбільш вразливі місця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини