Головна Новини Світ Європа В одній із країн ЄС різко впала підтримка українських біженців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із країн ЄС різко впала підтримка українських біженців: подробиці

Попереднє опитування у травні показало, що 73% жителів були згодні, щоб Естонія надала прихисток українцям

4 жовтня 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

Серед мешканців Естонії  зменшилась підтримка  біженців з України. Підтримку українців, які постраждали  від російського військового вторгнення та їх розміщення на естонській території  тепер  підтримує тільки 60 відсотків естонців.

В одній із країн ЄС різко впала підтримка українських біженців: подробиці

Українські біженці в Естонії (фото з відкритих джерел)

Цей показник свідчить про  самий низький  рівень підтримки  українських втікачів з початку війни громадянами цієї країни ЄС, інформує видання  err.ee.

На початку осені   60%  естонських громадян погодились, що їх країні потрібно прийняти втікачів з України. Такими були   показники опитування, яке, виконуючи  замовлення Державної канцелярії, проводила компанія Turu-uuringute.

Ця статистика підтримки прийому  українських біженців стала найнижчою  з лютого  минулого року, стверджують співробітники  канцелярії.

При цьому,  на початку цього року  розміщення  втікачів з України підтримали від 74% до 82% опитаних, а вже в вересні –  тільки 66%.  

Ще  трохи більше третини  учасників опитування  (33%) не погоджується з тим,  щоб їх країна надала  притулок  біженцям з України. Ще 10 відсотків  не визначились з цієї  проблеми.

З-поміж респондентів, що мають матеріальні проблеми,  розміщення  втікачів в  країні підтримали 42%, з-поміж естонців, які не мають таких проблем, доброзичливість виявили 66%.

Минуле  опитування, що відбулось весною, засвідчило, що 73%  естонців погодились, щоб їх країна надала притулок українським біженцям.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи слабшає європейська підтримка УкраїниВ Україні, за словами президента Володимира Зеленського, відбувся "євросоюзівський" день, а саме – виїзне засідання Ради із закордонних справ ЄС (вперше за межами Євросоюзу). Раніше цю подію історичною назвав Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, який обіцяв підтримку нашій країні, незважаючи на те, чи надає її США. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Rgio if gvn

5 жовтня 2023, 12:56

Ролддрравпт джжщшррлщщш лгпальр лзрр

Rgio if gvn

5 жовтня 2023, 12:55

Рооллортопролббжлачолбьджт

Rgio if gvn

5 жовтня 2023, 12:52

Fyihc c


Новини