Головна Новини Світ Європа В Угорщині відреагували на пропозицію Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині відреагували на пропозицію Зеленського

Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш відреагував на пропозицію Володимира Зеленського, яку президент України зробив у лютому.

9 березня 2023, 17:30 comments3089
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у лютому закликав прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана приїхати до Києва. В столиці України Зеленський запропонував обговорити з лідером Угорщини проблемні теми, які виникла між країнами. Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш відповів на такий запит з боку України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Blikk.

В Угорщині відреагували на пропозицію Зеленського

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Представник прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що візит Віктора Орбана буде можливий після розв'язання суперечливих питань між країнами, зокрема і вивчення угорської мови на Закарпатті.

"Існує низка питань з Києвом, які небезпідставно загострили відносини між двома країнами в останні роки", — сказав Гуйяш та додав, "якщо якісь з них можна вирішити, то візит мав би сенс".

На думку керівника офісу прем’єр-міністра Угорщини візит має вирішити нагальні проблемні моменти, а не містити в собі "демонстративний характер". Гуйяш натякнув, що в Україні досі не виконали вимогу навчати дітей угорською.

"Ми підтримуємо Україну фінансово, але у вересні навчання в школах розпочнеться із суворими обмеженнями на використання мови", – зазначив Гергей Гуйяш та зазначив, що Україна нібито нехтує правами людини на вільне використання мови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв скільки українців хочуть вивчати російську мову в школах та як змінились показники в останні роки.

Також "Коментарі" писав про ініціативу Віктора Орбана створити новий військовий союз на базі Європи. На думку угорського прем'єра такий альянс був би схожий на НАТО, проте без США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:41

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини