Головна Новини Світ Європа В Угорщині відреагували на зміни до закону України про нацменшини: що кажуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині відреагували на зміни до закону України про нацменшини: що кажуть

В Угорщині прокоментували зміни до закону України про нацменшини. У сусідній країні знову незадоволені

10 грудня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:

Угорщина все ще незадоволена змінами до закону України про нацменшини, що були прийняті в Раді. Кажуть, що до повернення прав 2015 року "ще далеко". Про це йдеться на Facebook-сторінці держсекретаря угорського Міністерства закордонних справ Тамаша Менцера.

В Угорщині відреагували на зміни до закону України про нацменшини: що кажуть

В Угорщині прокоментували зміни до закону України про нацменшини (фото з відкритих джерел)

У своєму повідомленні Менцер написав, що в Україні угорську громаду почали безперервно "позбавляти прав 8 років тому".

"Ми, звичайно, будемо ретельно оцінювати вчорашнє рішення українського парламенту, але вже зараз зрозуміло, що до повернення прав 2015 року воно далеке. При цьому ми постійно контролюємо імплементацію", — заявив держсекретар МЗС Угорщини.

Варто зазначити, що стосунки України та Угорщини зіпсувалися у 2017 році, коли український парламент підтримав закон про освіту. Документ передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи змінилась думка уряду Орбана про допомогу Україні та її вступу до ЄС. В уряді Угорщини розкритикували надання допомоги України від Європейського Союзу, а також висловились проти вступу України до ЄС.

Керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш на засіданні уряду висловив позицію щодо України. За словами Гуйяша фінансова допомога для України від ЄС є невиправдана. Представник уряду Орбана вважає таці цифри "поганими" та критикує Європейський Союз, який нібито через Україну "незаконно" заморозив кошти для Угорщини.

Представник уряду Орбана вказав, що ці фактори є критичним для Угорщини, тому вона буде блокувати вступ України до ЄС, а також виділення коштів для України від Європейського Союзу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини