Головна Новини Світ ЄС В Угорщині зробили нову заяву: чи змінилась думка уряду Орбана про допомогу Україні та її вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині зробили нову заяву: чи змінилась думка уряду Орбана про допомогу Україні та її вступу до ЄС

Представник Орбана пояснив позицію Угорщини у питанні допомоги Україні та її вступу до ЄС.

30 листопада 2023, 17:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В уряді Угорщини розкритикували надання допомоги України від Європейського Союзу, а також висловились проти вступу України до ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на угорське видання Telex.

В Угорщині зробили нову заяву: чи змінилась думка уряду Орбана про допомогу Україні та її вступу до ЄС

Гергей Гуйяш та Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш на засіданні уряду висловив позицію щодо України. За словами Гуйяша фінансова допомога для України від ЄС є невиправдана. Представник уряду Орбана вважає таці цифри "поганими" та критикує Європейський Союз, який нібито через Україну "незаконно" заморозив кошти для Угорщини.

"Навіть Єврокомісія не вважає Україну придатною для вступу. ЄК не оприлюднила свої експертні висновки", — говорить Гергей Гуйяш та стверджує, що ЄС не знає, що означатиме вступ України в ЄС для сільського господарства, промисловості та багатьох інших секторів країн членів Європейського Союзу.

Представник уряду Орбана вказав, що ці фактори є критичним для Угорщини, тому вона буде блокувати вступ України до ЄС, а також виділення коштів для України від Європейського Союзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Петер Сійярто закликав Європейський Союз брати приклад з Угорщини та відновлювати співпрацю з Москвою, замість нових санкцій проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про неможливість України перемогти Росію на полі бою. Лідер Угорщини вказав, що росіяни не програють, а у Москві не відбудуться політичні зміни, тому, за словами Орбана, ЄС повинен припинити допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://telex.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини