Головна Новини Світ Європа В Україні відповіли на жахливу заяву Фіцо про українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відповіли на жахливу заяву Фіцо про українських військових

Роберт Фіцо заявив, що в Україні воюють "нацистські війська",

9 вересня 2024, 22:50 comments3316
Поділіться публікацією:

 Заява прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо щодо українських військових суперечить рівню довіри та співпраці між Україною та Словаччиною.

В Україні відповіли на жахливу заяву Фіцо про українських військових

Роберт Фіцо (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє  Міністерство закордонних справ України.

У заяві відомства зазначається, що Київ розчарований словами Фіцо, які йдуть врозріз із існуючим рівнем взаємодії між двома країнами. МЗС України наголошує, що українські воїни захищають не лише свою країну та домівки, а й всю Європу та вільний світ від російських окупантів, які використовують символи, що нагадують фашистську естетику сучасної Росії.

Міністерство також нагадало, що протидія російській агресії є продовженням історичної боротьби українського народу проти тоталітарних режимів. Україна сподівається на об'єднання зусиль Словаччини та всіх європейських партнерів у протистоянні новітньому російському злу, яке принесло на українську землю звірства, небачені з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Фіцо зробив шокуючу заяву із приводу українських військових. Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про те, що в Україні нібито воюють "нацистські війська" та додав, що весь світ мовчки спостерігає за цим. Таку заяву він зробив під час відвідування Музею Голокосту в місті Середь. Варто зазначити, що Фіцо часто озвучує тези, що відповідають російській пропаганді.

На думку Фіцо, світ перебуває в омані, оскільки, з одного боку, засуджує воєнні злочини, а з іншого — допускає компроміси, які, за його словами, "ображають пам'ять жертв Голокосту та расової дискримінації". Окрім того він також поскаржився, що в Словаччині "фашистом" називають тих, хто має "іншу думку".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини