Головна Новини Світ Європа В Україні зафіксували зниження підтримки вступу до ЄС та НАТО: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксували зниження підтримки вступу до ЄС та НАТО: що змінилося

Більшість українців у всіх регіонах підтримують вступ країни до Європейського Союзу та НАТО

29 листопада 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

Переважна більшість громадян України підтримує  вступ  своєї країни до ЄС та НАТО.  Але рівень підтримки  дещо   зменшився. Про це інформують, оприлюднивши дані опитування, представники  Соціологічної групи "Рейтинг".

В Україні зафіксували зниження підтримки вступу до ЄС та НАТО: що змінилося

Вступ до ЄС та НАТО підтримують більшість українців (фото з відкритих джерел)

Так, в  кінці листопада 78%  учасників опитування  проголосували би за вступ  своєї країни до ЄС  під час можливого референдуму, але це  дещо менше,  аніж  в липні цього року (85%). Проти вступу до Євросоюзу голосувало б  тільки 5% респондентів. При цьому,  збільшилась  кількість тих, хто не визначивсь або не  мав бажання голосувати: 3% та 14% відповідно.

Підтримка вступу України  до НАТО  теж показала тенденцію до зниження і  зафіксована на рівні  77% (в липні було 83%).  Тепер  показник підтримки вступу до  Альянсу  на тому ж рівні як був на початку  російської війни в березні 2022 року. Але не мають бажання  бачити Україну в  НАТО  тільки  5% опитаних, 15% — не проголосували б, і 3% — ще не визначилися.

Загалом  в кожній  з областей  більшість  висловилась за  вступ до ЄС та Альянсу,  проте більша кількість  бажаючих  бачити Україну в складі ЄС та НАТО — це мешканці Києва  та західних областей..

Опитування соціологами проводилось  22-23 листопада 2023 року, його учасники  1000 респондентів з  усіх  регіонів, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також  регіонів, де на момент опитування  не було  українського  мобільного зв'язку.

В Україні зафіксували зниження підтримки вступу до ЄС та НАТО: що змінилося - фото 2
В Україні зафіксували зниження підтримки вступу до ЄС та НАТО: що змінилося - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  як у Польщі ставляться до українців та росіянСеред  мешканців Польщі   знижується рівень симпатій  до  громадян України.  Але  найбільша неприязнь у  поляків   до  росіян, а свої найбільші  симпатії вони проявляють до американців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини