Головна Новини Світ Європа В уряді Данії визнали помилкою рішення знищити всіх норок, але вбивства продовжаться
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді Данії визнали помилкою рішення знищити всіх норок, але вбивства продовжаться

Міністр вибачився фермерам і взяв відповідальність про подію на себе

11 листопада 2020, 00:14
Поділіться публікацією:

Міністр з питань продовольства і рибальства Данії Могенс Йенсен визнав неправильним рішення уряду країни щодо ліквідації всієї популяції норок на звірофермах країни, яке було прийнято на минулому тижні.

В уряді Данії визнали помилкою рішення знищити всіх норок, але вбивства продовжаться

За словами чиновника, Уряд не мав ніяких законних прав для видання наказу щодо знищення цінної тварини та приніс співчуття постраждалим підприємцям.

Водночас Йенсен, спираючись на дослідні роботи науковців, і досі вважає, що мутований вірус, переносниками якого є норки, може надалі вплинути на створення вакцини проти вірусу Covid-19, який вбив понад півмільйона людей у світі. Тому, зазначив прем‘єр Данії, влада вважає за потрібне продовжити скорочувати популяцію цієї хутряної тварини. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Нідерландах після спалаху нового коронавірусу в норок відразу на декількох звірофермах всіх хутрових звірів, включаючи дитинчат, вирішили вбити. Повідомляється, що в загальній складності від епідемії постраждали 8 господарств, які розташовані в південно-східній провінції Брабант неподалік від кордону з Німеччиною. Після того, як мінімум дві людини були заражені вірусом від норок, міністерство сільського господарства країни зважилося на такий захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dr.dk/drtv/dr2
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини