Головна Новини Світ Європа В якому місті Європи краще жити з домашнім улюбленцем - рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому місті Європи краще жити з домашнім улюбленцем - рейтинг

Фахівці досліджували 20 міст на предмет комфортного життя з домашнім улюбленцем і склали рейтинг

9 лютого 2021, 15:01
Поділіться публікацією:

Кішки, собаки, і, часом, навіть екзотичні тварини зайняли свою нішу в екосистемі навіть великих міст — мегаполісів. Однак, в "кам'яних джунглях" тваринам не завжди зручно. Відповідно, якийсь дискомфорт відчувають і їх власники. Дослідники вирішили з'ясувати, в якому з міст Європи власник домашньої тварини буде відчувати себе найбільш зручно.

В якому місті Європи краще жити з домашнім улюбленцем - рейтинг

Вигул собак в місті / фото ZIMA

Отже, ентузіасти склали рейтинг найкращих європейських міст для власників домашніх тварин. Як повідомляє сайт Money.co.uk, який займається порівнянням цін і не тільки, у 2021 пальму першості експерти віддали Лондону. У трійку лідерів також увійшли Париж і Рим — у них друге і третє місця відповідно.

Для того, щоб оцінити міста, використовувалося вісім напрямків. Укладачі рейтингу враховували кількість ветеринарних клінік, салонів краси для тварин, готелів, зоомагазинів, інш. Також розглядалися такі фактори як кількість громадських місць — ресторанів, парків, куди пускають власників з їх вихованцями. Підраховували також знімні квартири та побажання їх власників щодо тварин. Чи можна їздити в громадському транспорті з собаками — теж визнали важливим фактором, що впливає на оцінку. Важливою визнали й погоду в регіоні.

Для прикладу, Париж відзначився великою кількістю салонів краси, а ось Рим відзначили за велику кількість зоомагазинів, причому, присвяченим "малостандартним" і екзотичним тваринам.

Всього до рейтингу увійшли двадцять міст. Аутсайдером списку виявився Бухарест.

Як повідомляв портал "Коментарі", собаки практично безпомилково вловлюють запахи, які, наприклад, пов'язані з раком легенів або рак простати. Крім того, вони чують, коли у людини, що страждає на цукровий діабет, знижується рівень цукру в крові. Людям, що страждають від епілепсії, чотириногий друг зможе по-своєму натякнути про близькість чергового нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини