Головна Новини Світ Європа Варшава відмовляється від російського газу: названа дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Варшава відмовляється від російського газу: названа дата

Варшава не буде продовжувати контракт із "Газпромом"

15 вересня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Офіційна Варшава має намір повністю відмовитися від російського газу, причому рішення таке повинно бути прийнято в найкоротші терміни, починаючи з 2023 року. Таким чином Польща намагається піти по шляху України, щоб більше не залежати від прямих постачань із Росії. Про це повідомляє видання "Коментарі", посилаючись на Euractiv.

Варшава відмовляється від російського газу: названа дата

Петро Наїмський. Фото з відкритих джерел

Газопровід Baltic Pipe повинен бути введений в експлуатацію з 1 жовтня 2022 року. Як зазначив повноважний представник уряду Польщі в галузі енергетики Петро Наїмський, Польща не має наміру підписувати новий контракт із російським газовим монополістом. При цьому поляки продовжують процес диверсифікації джерел енергії, розраховуючи в цьому плані не тільки на газ. У Польщі газифікація стає важливим процесом, щоб зменшити залежність країни від вугілля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Москві відрапортували, що будівництво "Північного потоку-2" офіційно завершено. 10 вересня було завершено усі необхідні роботи, щоб газопровід почав функціонувати.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Москві незадоволені заяврю Києва і Вашингтона про те, що "Північний потік-2" може нести в собі якусь небезпеку для Європи. Так, спікер російського президента Дмитро Пєсков розповів, "Північний потік-2" — це суто комерційний проєкт без будь-якої підґрунтя. Москва зацікавлена у тому, щоб заробляти більше, продаючи свій газ у Європу, а європейський споживач повинен бути зацікавлений у тому, щоб "блакитне паливо" було якісним і доставлялося в максимально стислі терміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини