Головна Новини Світ Європа Важливе відомство у Словаччині може очолити антиукраїнський політик: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливе відомство у Словаччині може очолити антиукраїнський політик: що про нього відомо

Міністром закордонних справ Словаччини може стати колишній голова Жилінського краю Юрай Бланар

19 жовтня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

У Словаччині очільником дипломатичного відомства може стати політик Юрай Бланар. Ві неодноразово  робив антиукраїнські заяви. Про це повідомляє  Aktuality.

Важливе відомство у Словаччині може очолити антиукраїнський політик: що про нього відомо

Юрай Бланар (фото з відкритих джерел)

В уряді антиукраїнського Роберта Фіцо міністром закордонних справ може стати колишній голова Жилінського краю Юрай Бланар. Політик не є кадровим дипломатом, але встиг відзначався скандальними заявами щодо війни РФ проти України.

Видання повідомляє, що кандидатуру Бланара як нового керівника МЗС обговорюють вже довгий час.

Стало відомо, що кандидатуру розглядали, коли урядові переговори були на початковій стадії. Окрім цього, на цю посаду розглядали ще й кандидатуру дипломата Мирослава Лайчака, але той відмовився від пропозиції партії Smer-SD, яку очолює Фіцо.

Ще у 2014 році Юрай Бланар, коли Росія окупувала Крим та частину  Донецької та Луганської областей, він заявляв, що нібито "Україна воює проти власного народу".

Також Бланар заявляв, що Україні треба зосередитись "на забезпеченні прав російськомовних жителів".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яке рішення ухвалила Словаччина щодо військової допомоги для України. Президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання нового пакету військової допомоги Україні. Причина вельми прогнозована – президент змушена зважати на позицію переможців парламентських виборів, де лідером стала антиукраїнська партія Smer-SD екс-прем'єра Роберта Фіцо.

Журналістам стало відомо, що Міністерство оборони Словаччини вже підготувало новий пакет військової допомоги Україні, реагуючи на запити, які має українська армія. Теоретично ця допомога могла б потрапити до України, навіть незважаючи на те, що парламентські вибори завершились із не дуже позитивним результатом для самих українців. Затвердити допомогу міг би технократичний уряд Людовіта Одора. Але тут своє слово вирішила сказати президент Зузана Чапутова, яка й ухвалила рішення заблокувати надання допомоги Києву.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини