Головна Новини Світ Європа Вчені випадково зловили дуже рідкісну рибу: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені випадково зловили дуже рідкісну рибу: як вона виглядає (ФОТО)

Акули-примари є маловивченим видом

16 лютого 2022, 15:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили рідкісну знахідку в океані. Про це пише видання УНІАН.

Вчені випадково зловили дуже рідкісну рибу: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені зловили акулу-примару

Як стало відомо, дослідники з Нової Зеландії виявили дитинча акули-примари. Ці особини належать до маловідомого виду риб, який живе у темних глибинах океану.

Новонароджене дитинча рідкісної риби було спіймано неподалік острова Південний на глибині більше одного кілометра. У матеріалі зазначається, що акули-примари зустрічаються дуже рідко, а побачити їх дитинчат можна ще рідше.

Вчені випадково зловили дуже рідкісну рибу: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Бріт Фінуччі

Фахівці розповіли, що їхню знахідку було виявлено випадково під час дослідницького тралення підводних популяцій. Вчені мають намір взяти маленький зразок тканини акуленка, щоб вивчити його генетику, а також інші параметри.

Ці акули розмножуються яйцеживонародженням. Ембріони харчуються виключно жовтком. Цей глибоководний вид мешкає у північній Атлантиці на континентальних схилах біля берегів Ірландії та Массачусетсу на глибині 600-1900 метрів.

Вчені випадково зловили дуже рідкісну рибу: як вона виглядає (ФОТО) - фото 3

Фото: Бріт Фінуччі

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що астрономи стали свідками дивовижного космічного явища, яке називається світлова луна. Цей феномен був зафіксований за допомогою наукових інструментів обсерваторії Hubble. американського відомства NASA

Читайте також, що Україна готується від'єднатися від енергосистеми РФ і Білорусі. У чомусь головні ризики такого рішення. Експерти розповіли про плюси та мінуси того, що Україна ізолюється від енергосистем Росії та Білорусі.

Сайт "Коментарі" писав про те, що Китай звинуватив США у нагнітанні тривоги навколо російських військ поблизу України. У МЗС Китаю вважають, що подібні заяви здатні посилювати недовіру та занепокоєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини