Головна Новини Світ Європа Виграв суд: у ЄС скасують санкції проти Пшонки та його сина
commentss НОВИНИ Всі новини

Виграв суд: у ЄС скасують санкції проти Пшонки та його сина

Віктор Пшонка виграв суд ЄС щодо його виключення із санкційного списку.

26 липня 2023, 19:16
Поділіться публікацією:

Колишній очільник Генеральної прокуратури  Віктор Пшонка  отримав перемогу в суді Євросоюзу  стосовно його виключення із санкційного списку.

Виграв суд: у ЄС скасують санкції проти Пшонки та його сина

Віктор Пшонка (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  Bloomberg.

Сьогодні в Генеральному суді  ЄС заявили, що скасували рішення  стосовно запровадження санкцій проти  ексгенпрокурора  та його сина Артема. Тут  посилаються на помилку в оцінці та  висловлюють сумнів в тому, що вона ґрунтувалася на достатньо "твердій фактичній основі".

Як сказано в   рішенні Суду ЄС,  не було зрозуміло, чи переконаний блок в тому, що представники  української  судової адміністрації поважають права щодо захисту в місцевому кримінальному провадженні.

 Важливо,  що Віктор Пшонка  керував Генеральною прокуратурою України, коли президентом був Віктор Янукович, якого  скинули за наслідками  протестів на Майдані Незалежності починаючи з лютого 2014 року.

Віктор Янукович,  генпрокурор та його син з іншими  союзниками втекли до РФ та знаходяться  в розшуку в  країні.

Євросоюз  ввів санкції стосовно майже 1800 осіб та організацій, коли РФ  напала на Україну, почавши з анексії Криму в 2014 році та після  початку війни в лютому 2022 року.

Проти Віктора Пшонки та його сина вперше були запроваджені санкції ЄС у 2014 році як проти осіб, що підлягають  кримінальному переслідуванню в Україні за "розкрадання українських державних коштів та їх незаконне переміщення за межі України".

Колишнього генпрокурора  обвинувачували в корупції,  ставили за провину зловживання службовим становищем, розкрадання  коштів. Після того, як  Пшонка раптово покинув  України, активісти зайшли в його особняк  неподалік Києва, де знайшли предмети розкоші, а також ікони та вази.

До слова,  оскарження санкцій у судах Євросоюзу  може бути роками і нечасто приводить до довготривалої перемоги, тому що  Рада ЄС  неодноразово повторно ухвалює  власні рішення після програшів в суді.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Британія зняла санкції з відомого російського олігарха

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини