Головна Новини Світ Європа Вірменія готується подати заявку на членстов в ЄС: вірменські ЗМІ назвали дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія готується подати заявку на членстов в ЄС: вірменські ЗМІ назвали дату

На закритій зустрічі прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про необхідність країни подати заявку на членство в Європейському Союзі.

6 березня 2024, 11:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зібрав урядовців минулого тижня та заявив, що країна має подати заявку на членство до Європейського Союзу не пізніше ніж до осені. Різку зміну зовнішньої політики Вірменії пояснюють розчаруванням від союзу з Росією.

Вірменія готується подати заявку на членстов в ЄС: вірменські ЗМІ назвали дату

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

Видання Hraparak зазначає, що у Вірменії відбулось закрите засідання, яке зібрав прем'єр-міністр Нікол Пашинян та запросив на нього не лише депутатів своєї фракції, а й міністрів та інших політиків високого рангу. Основне питання, яке обговорювалось стосувалось питання початку процесу для отримання Вірменією кандидата на членство в ЄС.

"Нікол Пашинян дав зрозуміти, що Захід вимагає практичних кроків, щоб відокремитися від Росії та вивести її з регіону, і в нинішній ситуації у Вірменії немає іншого виходу, як виконати вимоги Заходу, оскільки Росія відвернулася від нас багато років тому", — пише Hraparak.

Також Нікол Пашинян озвучив терміни, за який час він хоче, аби Вірменія подала заявку на вступ до Європейського Союзу. За інформацією видання, це має статись не пізніше осені цього року. Для цього Пашинян збирається провести референдум, щоб отримати вотум довіри від населення.

Такий поспіх у зміні зовнішньої політики країни частина вірменських політиків розкритикувала, однак Пашинян вказує, від Росії немає сенсу чогось очікувати, натомість Захід може дати Вірменії гарантії безпеки. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що у Кремлі вимагають пояснень від Вірменії щодо заяви про припинення членства в ОДКБ.

Також "Коментарі" писали, що Вірменія зробила несподівану заяву про можливість членства країни в ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини