Головна Новини Світ Європа Виверження вулкана на Канарах: ще один потік розжареної лави досяг океану (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана на Канарах: ще один потік розжареної лави досяг океану (ВІДЕО)

Вулкан Кумбре-В'єха продовжує вивергатися вже понад сім тижнів

11 листопада 2021, 15:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На іспанському острові Ла-Пальма продовжує вивергатися вулкан. Про це повідомляє видання УНІАН.

Виверження вулкана на Канарах: ще один потік розжареної лави досяг океану (ВІДЕО)

Лава. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, на Канарських островах вже другий потік лави з вулкана Кумбре-В'єха досяг океану. Розжарена вулканічна порода впадає у води Атлантичного океану біля найпопулярнішого місця для серфінгу.

Місцеве населення попереджено про те, що після влучення лави у воду відбувається хімічна реакція, під час якої утворюються білі хмари пари з частинками соляної кислоти. Вони можуть бути небезпечними для здоров'я людини.

Громадяни, які проживають неподалік пляжу в Гірресе, були змушені покинути свої будинки через загрозу, що створюється повільним просуванням потоків лави.

Для довідки: вулкан Кумбре-В'єха продовжує вивергатися вже понад сім тижнів. За цей час стихія вже встигла знищити понад дві з половиною тисячі будівель. Близько тисячі гектарів земель покриті товстим шаром лави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Індії та на Шрі-Ланці не припиняються зливи. Через опади утворилися масштабні повені, що забирають життя десятків громадян. Багато місцевих жителів були змушені залишити своє житло та евакуюватися. Негода порушила рух залізничного транспорту.

Також видання "Коментарі" писало про те, що на сході Туреччини звалилася будівля. У цей момент у ньому були люди. Загалом під завалами опинилося понад 20 осіб. Більшість з них отримали поранення різного ступеня тяжкості. Співробітники рятувальної служби працювали всю ніч, розбираючи завали. Докладніше про це читайте у нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини