Головна Новини Світ Європа Вперше з початку вторгнення Росії в Україну: суд у ЄС зняв санкції з російського бізнесмена
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше з початку вторгнення Росії в Україну: суд у ЄС зняв санкції з російського бізнесмена

Суд врахував, що Шульгін залишив пост гендиректора Ozon Group і вийшов з Ради директорів 11 квітня 2022 року

6 вересня 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

Вперше з початку війни суд ЄС задовольнив позов російського бізнесмена, генерального директора Ozon Group Олександра Шульгіна щодо виключення його з оновлених санкційних списків ЄС, чим фактично зняв з нього санкції.

Вперше з початку вторгнення Росії в Україну: суд у ЄС зняв санкції з російського бізнесмена

Олександр Шульгін (фото з відкритих джерел)

 У рішенні Суду йдеться, що  ухвалюючи рішення, феміда врахували те, що Шульгін пішов з посади гендиректора Ozon Group та вийшов з Ради директорів 11 квітня 2022 року, після введення санкцій Європейського Союзу. 

Також у Раді ЄС погодили, що не будуть включати ім'я Шульгіна в оновлені списки, які будуть опубліковані у вересні,  враховуючи слабкість аргументів проти колишнього бізнесмена.

Відомо, що Олександра Шульгіна включили у санкційні списки як керівника Ozon Group — провідної російської платформи в сфері електронної комерції. Саме вона приносить значні доходи бюджету Кремля.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що дочка Путіна публікується в західних журналах по при санкціїДонька господаря Кремля  Марія Воронцова  і далі  публікує свої  статті в  американських та швейцарських наукових  виданнях.  Санкції  Заходу цій співпраці ніяк не заважають. Дочка Путіна  є  кандидатом  медичних наук і ендокринологом. Представники ЗМІ знайшли  на сайті МДУ  посилання на її  роботи  в зарубіжних журналах.

Так,  за 2022 і 2023 рік  Марія Воронцова надрукувала чотири наукові  статті, присвячені проблемам ендокринології  у виданнях Сполучених Штатів та Швейцарії The Endocrine Society і MDPI Publishing. З них, одна робота була  опублікована до повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Всі інші  після початку війни. Всі роботи дочка Путіна  написала разом з іншими  вченими з Московського державного університету. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини