Головна Новини Світ Європа Вучич та Орбан отримали погрози вбивства після нападу на Роберта Фіцо
commentss НОВИНИ Всі новини

Вучич та Орбан отримали погрози вбивства після нападу на Роберта Фіцо

Після замаху на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо погрози вбивства отримали ще кілька європейських лідерів.

16 травня 2024, 12:30 comments2175
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Сербії Александар Вучич та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан отримали погрози після нападу на словацького прем'єра Роберта Фіцо, у якого кілька разів стріляли на вулиці під час політичного заходу. Сербська влада відреагувала та засудила погрози щодо президента Вучича.

Вучич та Орбан отримали погрози вбивства після нападу на Роберта Фіцо

Віктор Орбан та Александар Вучич. Фото з відкритих джерел

Александар Вучич в соціальній мережі X висловив слова підтримки після нападу на Роберта Фіцо. Вучич заявив, що його "глибоко шокував" інцидент з нападом на "друга Сербії" прем’єр-міністра Словаччини.

Під цим дописом з’явились коментарі з погрозами Вучичу, зокрема зі словами "це була підготовка спроби вбити тебе". Тоді як інші погрози стосувались не лише Вучича, а й інших політичних лідерів.

"Остерігайтесь, ви, Додік (президент Республіки Сербської в Боснії і Герцеговині) і Орбан (прем’єр-міністр Угорщини)", — написав один з інтернет-користувачів тоді як інший додав, що"невдовзі ми будемо читати подібні новини про вас".

Міністр фінансів Сербії та один із найближчих соратників президента Вучича, назвав погрози "ганебними та жахливими", особливо в той час, коли "президент бореться за мир, стабільність та краще життя для громадян". Також на погрози президенту Сербії відреагувала спікерка парламенту Ана Брнабіч.

"Такі погрози, а їх було багато в останні роки, є особливо одіозними в той час, коли він докладає надлюдських зусиль, щоб врятувати нашу Сербію та нашу націю від усього тиску, який на нас чиниться. Я вважаю, що це не випадковість, що саме в цей момент їх надсилають у такий відкритий і жахливий спосіб", – заявила Брнабіч.

Подібну заяву також озвучив прем’єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч, який зазначив, що очікує негайної реакції компетентних державних органів.

"Такі жахливі погрози є вже добре відомою схемою, за допомогою якої у надзвичайно важливі та доленосні для Сербії моменти вони намагаються зламати президента Вучича, а він бореться та докладає надлюдських зусиль, щоб не дати ООН ухвалити резолюцію щодо Сребрениці та врятувати сербів від ярлика геноциду", — сказав Вучевіч.

Генасамблея ООН в кінці травня має проголосувати за резолюції ООН щодо Сребрениці. У документі, зокрема, передбачено оголосити 11 липня Міжнародним днем пам’яті жертв геноциду. 

Зазначимо, що у липні 1995 року поблизу Сребрениці стався один з наймасштабніших воєнних злочинів у сучасній європейській історії, коли боснійські серби вбили понад 8000 боснійських чоловіків мусульман віком 12-77 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нападник, який стріляв у Роберта Фіцо має "російський слід" у біографії.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово тікають в Сербію, яку вони перетворюють на свою "маленьку Москву" в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини