Головна Новини Світ Європа Як Захід може ще допомогти Україні: деталі ексклюзивного плану
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Захід може ще допомогти Україні: деталі ексклюзивного плану

Західні партнери можуть створити контрактну армію для участі у війні на боці України

23 березня 2024, 23:35
Поділіться публікацією:

Крім фінансової і військової допомоги, західні партнери можуть створити контрактну армію для участі у війні на боці України, вважає політолог Ігор Рейтерович.

Як Захід може ще допомогти Україні: деталі ексклюзивного плану

Країни НАТО залишаються ключовими союзниками України. Фото з відкритих джерел

Політексперт нагадав, що останні два роки за Україну воює Іноземний легіон, який, згідно з різними оцінками, нараховує близько 20 тисяч бійців, всі військовослужбовці легіону офіційно служать у лавах ЗСУ, а зарплату їм платять українські платники податків.

"Захід може використати досвід іноземних добровольців, але піти далі. Західні країни можуть створити фонд, з якого будуть платити зарплати іноземним військовослужбовцям, які воюватимуть на боці України. Це зменшить навантаження на український бюджет. До слова, ідею про створення такого фонду останнім часом обговорюють у Великобританії. Набирати іноземних військовослужбовців для війни в Україні можна з числа контрактників, які зараз служать в арміях партнерських держав. Переконаний, що при системному підході до реалізації ідеї та достатньому фінансуванні можна буде зібрати 100-150 тисяч професійних військових, охочих відправитися на війну проти Росії", — розповів політолог.

За словами Ігоря Рейтеровича, відповідний сценарій допомоги Україні контрактною армією, яка буде складовою ЗСУ, ідеальний для Заходу.

"По-перше, Росія не зможе звинуватити західні країни в інтервенції. По-друге, іноземні військові перебуватимуть на українській території у статусі комбатантів, на яких поширюються всі міжнародні правила ведення війни", — відзначив політолог. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник секретаря РНБО РФ Дмитро Медведєв прокоментував стрілянину в концертному залі "Крокус сіті холу" на північному заході Москви, внаслідок якої вбито понад 130 осіб. Він заявив, що всі причетні до теракту мають бути знищені, у тому числі офіційні особи держави, яку кремлівський режим визначить відповідальною за організацію теракту.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники просунулися та захопили нові території на околицях населених пунктів Тоненьке і Бердичі у районі окупованого міста Авдіївка Донецької області. Важкі бої з окупантами також тривають в Іванівському, Георгіївці, Семенівці та Роботиному. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини