Головна Новини Світ Європа Які настрої панують у Молдові та Придністров'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Які настрої панують у Молдові та Придністров'ї

В Молдові не вірять, що на їх території буде може початися війна

3 травня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Кореспондент Голосу Америки в Молдові розповів, як громадяни ставляться до новин про можливу війну в їх регіоні. Люди, що виїхали з невизнаної Придністровської республіки (ПМР), не вірять що Придністров'я братиме участь у військовому конфлікті та сподіваються, що бойових дій не буде.

Які настрої панують у Молдові та Придністров'ї

Фото ілюстративне / Pixabay

Жителі країни не хочуть воювати. Наразі дуже багато чоловіків виїжджають з території ПМР, бо їм приходять смс з вимогою з'явитися у воєнкомати, повідомити про своє місцеперебування. 

На території ПМР розташований один з величезних складів з 20 000 тонн боєприпасів. В Молдові побоюються, що вони можуть бути використані під час атаки за участі 14 російської армії та сепаратистів на українську територію. До заяв росії та всіх повідомлень уряд країни серйозно ставиться, повідомляє кореспондент.

Молдовське видання Știri.md пише про думки місцевих депутатів та експертів щодо заяв росії щодо ПМР та повідомлень іноземної розвідки. Валеріу Паша, експерт WatchDog наголосив, що "виклики в Придністровському регіоні також є частиною сценарію, який готує ФСБ". На його думку, росія намагається таким чином тиснути на Україну, відволікаючи частину української армії на кордони з ПМР.

Депутат від партії "Дія та солідарність" Ліліан Карп повідомив, що це "інформаційна атака, щоб створити враження, що тут є ризики" для підвищення градусу.

Як повідомляв портал "Коментарі", військовий експерт та історик, головний редактор Думської Олег Константинов розповів, що ті літаки МіГ-29, які стоять на молдавському аеродромі Маркулешти, непридатні для використання в бойових умовах. Коли відбувся розпад радянського союзу, в Молдови залишилося більше тридцять літаків МіГ-29, всі вони колись служили у винищувальному полку 119-ї винищувальної авіадивізії.

У Придністров'ї з'явився наказ окупаційної влади посилити армію та почати мобілізацію. Про це повідомляє українська розвідка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини