Рубрики
МЕНЮ
Сергей Медведев
Більшість європейців готові відмовитися від їжі швидкого приготування або напівфабрикатів, якщо така їжа здасться несмачною або шкідливою. Такими є результати дослідження, проведеного серед жителів країн Євросоюзу. Згідно з опитуванням, лише 9% громадян орієнтуються на зручність приготування при виборі продуктів.
У більшості випадків визначальним фактором при виборі продуктів харчування є смакові якості — на це орієнтуються 45% європейців.
Чимало уваги приділяється і безпеки — важливим вважається термін придатності, склад та ін. — цьому приділяють увагу 42% жителів. На третьому місці за важливістю учасники опитування назвали вартість товарів — її важливість є визначальною для 40% респондентів.
На подив, зовсім мало хто цікавиться екологічної або кліматичної безпекою при виробництві продуктів — 15%. Етичні міркування в стилі поводження з тваринами теж не особливо значущі — на них звертають увагу всього 16%.
У той же час експерти відзначають зростаючу важливість екологічних факторів і ставлення до тварин — законодавство багатьох країн вже скориговано щодо гуманного поводження.
Як повідомляв портал "Коментарі", на думку багатьох експертів, проблема зайвої ваги є однією з нагальних проблем сучасного людства. Малорухливий спосіб життя, висококалорійне харчування, стреси та інші чинники призводять до ожиріння, що негативним чином позначається на здоров'ї людини.
Так, європейська статистика свідчить, що найбільш стрункими громадянами в Європі є жителі Італії, Франції та Нідерландів. В Італії надлишкова маса тіла або ожиріння є у 45% дорослих жителів, у Франції — у 46%, а в Нідерландах — у 47%. В даних за 2020 рік відзначається, що тою чи іншою мірою від проблем з надмірною вагою страждають більше половини (52%) європейців, і цей відсоток збільшується — ще в 2008 році таких людей налічувалося тільки 50%.Новини