Головна Новини Світ Європа "Його країна не у війні": Зеленський відчитав Фіцо
commentss НОВИНИ Всі новини

"Його країна не у війні": Зеленський відчитав Фіцо

Український президент розкритикував прем'єр-міністра Словаччини

сьогодні, 00:45
Поділіться публікацією:

Словаччина має допомагати Україні, якщо не хоче відчути на собі російську агресію.

"Його країна не у війні": Зеленський відчитав Фіцо

Зеленський розкритикував Фіцо. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу в Брюсселі Володимир Зеленський заявив, що, сьогодні "багато що сказав" прем’єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо.

Зокрема, за словами українського президента, він говорив з Фіцо про необхідність підтримувати відносини між Києвом і Братиславою. 

"Його країна не у війні. І я бажаю його народові миру, щоб вони не бачили ніколи того, яким справді може бути обличчя Путіна. Але Фіцо має підтримувати нас. Інакше він теж зрозуміє це дуже добре. Тому що Путін ніколи не зупиниться, якщо ми його не зупинимо", – сказав Володимир Зеленський.

Український президент також назвав Путіна "фанатом війни", якому подобається воювати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кордони України мають бути чітко демарковані перед тим, як Київ отримає офіційне запрошення долучитися до оборонного блоку. Як зазначає видання, тільки після демаркації українських кордонів буде зрозуміло, за яких умов діятиме 5-й пункт статуту НАТО про колективну оборону. Як відомо, раніше постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Альянс найближчим часом не запросить Україну до свого складу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення про підтримку Росії у війні проти України Північна Корея ухвалює самостійно, не узгоджуючи їх з Пекіном, переконаний радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. "Північна Корея абсолютно точно ухвалює рішення без Китаю. І Китай це дратує, бо Пекіну навряд чи потрібний цей хаос в індо-тихоокеанському регіоні. Китай розуміє, що КНДР стрімко переходить в проксі РФ, а тому буде приймати відповідні рішення. Зокрема, провокувати ескалацію на Корейському півострові", — заявив він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини