Головна Новини Світ НАТО У НАТО назвали умову вступу України: що в ній говориться про кордони
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали умову вступу України: що в ній говориться про кордони

Перед вступом до НАТО Україна має демаркувати свої кордони

сьогодні, 00:33
Поділіться публікацією:

Кордони України мають бути чітко демарковані перед тим, як Київ отримає офіційне запрошення долучитися до оборонного блоку.

У НАТО назвали умову вступу України: що в ній говориться про кордони

Україна наразі не отримала запрошення до НАТО. Фото з відкритих джерел

Про це пише видання Associated Press з посиланням на дипломатів Альянсу.

Як зазначає видання, тільки після демаркації українських кордонів буде зрозуміло, за яких умов діятиме 5-й пункт статуту НАТО про колективну оборону.

Як відомо, раніше постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Альянс найближчим часом не запросить Україну до свого складу.

Нагадаємо, зустріч лідерів західних держав – учасників контактної групи "Рамштайн" відбудеться в листопаді у віртуальному форматі, йдеться у комюніке Білого дому після телефонної розмови президентів України та США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують знищувати Торецьк у Донецькій області. "Ворог "розбирає" місто артилерією, авіацією та fpv-дронами. У Торецьку фактично не залишилося цілих будинків, а деякі квартали знищено повністю. Там, де вже неможливо знайти укриття та неможливо закріпитися, де позиції фактично "стерті" fpv-дронами, нам доводиться переміщатися на інші позиції", – розповіла Анастасія Бобовнікова.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Силах оборони України закликали західних союзників відреагувати на участь північнокорейських солдатів у війні проти України. "Хотілось би почути про якісь дії наших західних партнерів після залучення піхотних північнокорейських підрозділів до війни в Україні. На симетричність сподіватись не доводиться, просто хоча б якусь реакцію", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apnews.com/

Новини