Головна Новини Світ Європа Загострення ситуації на Балканах: у Сербії заявили про запланований напад на сербів
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення ситуації на Балканах: у Сербії заявили про запланований напад на сербів

Олександр Вучич розповів про нібито заплановану операцію проти сербів

31 липня 2022, 23:19
Поділіться публікацією:

Армія Косова нібито збирається напасти на сербів, що проживають у північних районах частково визнаної країни. З такою заявою виступив  президент Сербії Олександр Вучич. Про це повідомив повідомляють "Коментарі", посилаючись   на SD.

Загострення ситуації на Балканах: у Сербії заявили про запланований напад на сербів

Президент Сербії Олександр Вучич (фото з відкритих джерел)

Очільник Сербії заявив про складну ситуацію у стосунках між балканськими країнами.

"Приштинський режим намагається, уявляючи себе жертвою, використовувати настрої у світі.  Думаю, що ми ніколи не були у складнішій і важчій ситуації, ніж сьогодні", — заявив президент Сербії.

Окрім цього, Вучич повідомив, що на адміністративні пункти відправили дві одиниці з 21 тонною палива, аби "зупинити тих людей, що мають посвідчення особи, яке видане у Сербії".

 Він анонсував заплановану операцію, яка має розпочатися, 31 липня, опівночі

"Все це повинно початися сьогодні опівночі, з одночасним переконанням сербів відмовитися від номерів КМ", — повідомив Вучич.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія відреагувала на загострення ситуації між Косово та Сербією. 31 липня  стало відомо про загострення конфлікту між Сербією і Косово. На погіршення ситуації вже відреагували у Кремлі. Так кремлівська речниця Марія Захарова оприлюднила російську заяву, де РФ традиційно звинувачує Америку та Євросоюз. Так країна-агресорка вважає, що через "зовнішній вплив" Євросоюзу і США між  Сербією і Косово загострилася ситуація.Відомо, що конфлікт між балканськими країнами почався через те, що з 1 серпня почнуть діяти нові правила, де косівські серби мають переоформити номерні знаки, що видані Сербією. Та замінити їх на ті, що видають у Косово.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини