Головна Новини Світ Європа Захід злякався: чому Європа боїться погоджувати план перемоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід злякався: чому Європа боїться погоджувати план перемоги України

Європейці бояться погоджувати план перемоги України

сьогодні, 00:15
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський намагається переконали лідерів європейських країн погодити план перемоги України, однак наразі вони не готові цього робити, пише видання New York Times.

Захід злякався: чому Європа боїться погоджувати план перемоги України

Зеленський представив план перемоги. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання, західні союзники бояться, що українські удари по території Росії призведуть до ескалації війни, а тому відмовилися зняти обмеження на такі удари з використанням своєї зброї.

Також, відзначає газета, Захід не хоче дозволяти Україні вступати в НАТО, поки триває війна, щоб не стати учасниками найбільшого сухопутного конфлікту в Європі з 1945 року.

"І хоча союзники, включно зі США, продовжували обіцяти Україні подальшу військову допомогу, канцлер Німеччини Олаф Шольц зіткнувся з тиском громадськості, яка вимагає скоротити допомогу Україні на цьому етапі війни", — йдеться у публікації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кордони України мають бути чітко демарковані перед тим, як Київ отримає офіційне запрошення долучитися до оборонного блоку. Як зазначає видання, тільки після демаркації українських кордонів буде зрозуміло, за яких умов діятиме 5-й пункт статуту НАТО про колективну оборону. Як відомо, раніше постійний представник США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Альянс найближчим часом не запросить Україну до свого складу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що рішення про підтримку Росії у війні проти України Північна Корея ухвалює самостійно, не узгоджуючи їх з Пекіном, переконаний радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. "Північна Корея абсолютно точно ухвалює рішення без Китаю. І Китай це дратує, бо Пекіну навряд чи потрібний цей хаос в індо-тихоокеанському регіоні. Китай розуміє, що КНДР стрімко переходить в проксі РФ, а тому буде приймати відповідні рішення. Зокрема, провокувати ескалацію на Корейському півострові", — заявив він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини