Головна Новини Світ Європа Завод, який постачає зброю Україні постраждав від вибухів
commentss НОВИНИ Всі новини

Завод, який постачає зброю Україні постраждав від вибухів

У Болгарії натякають на причетність Росії до вибухів на їхньому заводі з виготовлення зброї.

27 червня 2023, 10:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр економіки Болгарії Богдан Богданов припустив, що за вибухами, які стались 25 червня на заводі з виготовлення зброї в місті Карнобат можуть бути росіяни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Завод, який постачає зброю Україні постраждав від вибухів

На складі зі зберігання зброї стався вибух. Фото з відкритих джерел

Болгарія нарощує виробництво військової продукції з моменту вторгнення Росії. Більшість зброї, яка виготовлена у Болгарії потрапляє в Україну. Останнім часом у Болгарії все частіше стаються вибухи на складах зберігання зброї. Зокрема в Карнобаті це вже друга велика пожежа за рік. Слідство розглядає потенційний зв’язок інцидентів на заводах з Росією.

"Ми вжили абсолютно всіх заходів... щоб переконатися, що люди в безпеці і що болгарська промисловість не постраждає від такого роду набігів", — сказав Богданов.

Міністр економіки Болгарії прямо не вказує на Росію, але слід зазначити, що слово "набіги" в болгарській мові означає іноземне втручання

Завод, який постраждав належить торговцю зброєю Еміліану Гебреву. У 2015 році в столиці Болгарії Гебрев був отруєний, ймовірно російською нервово-паралітичною речовиною "Новачок", однак вижив. Власник заводу стверджує, що за спробою його вбивства стоять російські спецслужби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія могла використати атаки України по території РФ під час заколоту Пригожина для своїх внутрішніх цілей. Таку думку припустив західний чиновник, який розповів, що союзники закликали Україну не атакувати Росію.

Також "Коментарі" писав, що американський чиновник повідомив скільки Україна втратила БМП Bradley під час контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини