Головна Новини Світ Росія Західні союзники закликали Україну не атакувати Росію: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні союзники закликали Україну не атакувати Росію: названа причина

Росія могла використати атаки України по території РФ під час заколоту Пригожина для своїх внутрішніх цілей.

27 червня 2023, 09:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За повідомленнями західного чиновника Україна отримала сигнал від США не робити атак по території Росії під час бунту лідера вагнерівців Євгена Пригожина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Західні союзники закликали Україну не атакувати Росію: названа причина

Постріл зі зброї. Фото з відкритих джерел

Західні партнери спілкувались з українськими офіційними особами на всіх рівнях, щоб ЗСУ не користувались нестабільністю Росії та не завдавати ударів по країні. Захід стверджує, що такі дії керівництво РФ могли сприйняти як військову допомогу Пригожину та ймовірну загрозу суверенітету РФ.

"Союзники застерігали українців не провокувати ситуацію. Використовуйте можливості на українській території, але не втягуйтесь у внутрішні справи та не завдавайте ударів по Росії", — сказав один з чиновників.

Західний чиновник вказує, що Росія могла б використати такі дії України для своєї пропаганди та звинуватити Київ.

"Цього завжди хотіли росіяни, доводячи, що існують загрози російському суверенітету", — повідомив чиновник.

Нагадаємо, що 23 червня лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин почав бунт проти керівництва Кремля і пішов походом на Москву. По дорозі вагнерівці збили кілька літаків, гелікоптерів, зайняли адмін будівлі. Однак згодом Пригожин прийняв мирну пропозицію та відступив.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що британські спецслужби назвали причину скасування військового походу Пригожина на Москву. Виявилось, що російські спецслужби погрожували сім'ям лідерів групи "Вагнера".

Також "Коментарі" писали, що у Росії вигадали новий привід, щоб продовжувати війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

27 червня 2023, 10:02

Повна чухня. Якщо не буде справжніх ударів України по московщині, то там, коли буде потрібно, спровокують вибухи з мирними жертвами, які спишуть на Україну. Бити московію треба всіми доступними засобами.

Ігор

27 червня 2023, 09:27

Власники цієї війни розглядають Україну виключено як інструмент та територію ведення війни. Не дивно. Подивитись, як корумповані Зе зі своїми овцями радили не можливим змінам на Росії, а можливим кривавим подіям. Так вони показали росіянам чого варті їх юдейські сусіди і що їх чекає у разі програшу. Додати ще фінаншизм Гетманцева Яресько Гонтаревої та інших з мінфіну в яких навіть зараз, у війну зарплати по півмільйона.


Новини