Головна Новини Світ Європа Жінкам в Шотландії безкоштовно видаватимуть тампони і прокладки
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінкам в Шотландії безкоштовно видаватимуть тампони і прокладки

Жінки зможуть скористатися безкоштовними засобами гігієни в будь-якій громадській будівлі

25 листопада 2020, 02:05
Поділіться публікацією:

Шотландія стала першою країною, яка відкрила вільний доступ до засобів гігієни під час місячних, зокрема, до тампонів і прокладок Це стало важливою подією в процесі боротьби з бідністю. Про це пише CNN.

Жінкам в Шотландії безкоштовно видаватимуть тампони і прокладки

Шотландський парламент одностайно проголосував за відповідний законопроект у вівторок, через кілька місяців після того, як законодавці спочатку заявили про свою підтримку.

Це означає, що будь-яка жінка зможе скористатися засобами особистої гігієни вчасно місячних в будь-яких громадських будівлях, включаючи школи і університети по всій Шотландії. Згідно з новими правилами, місцева влада і постачальники освітніх послуг повинні будуть забезпечити безкоштовне розповсюдження продуктів.

Законодавець Моніка Леннон заявила, що це рішення було сигналом світу про те, що вільний загальний доступ до засобів гігієни тепер можливий. Згідно з доданим до законопроекту фінансового меморандуму, до 2022 року на цю програму може знадобитися близько 8,7 млн фунтів стерлінгів на рік, в залежності від числа жінок, які скористаються безкоштовними продуктами. У документі, що підтримує законодавство, Леннон сказав, що було б розумно очікувати 20-процентного поглинання цієї схеми, враховуючи той факт, що офіційна статистика нерівності показує, що майже 20% жінок в Шотландії живуть у відносній бідності.

Новий закон був схвалений поруч з групою питань рівності та прав жінок, а також політиками з усіх партій, представлених в шотландському парламенті.

Нагадаємо, Шотландія вводить жорсткий локдаун і тотальну заборону на перетин кордонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини