Головна Новини Світ Європа ЗМІ назвали ім'я ще одного потенційного претендента на посаду голови Євроради
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали ім'я ще одного потенційного претендента на посаду голови Євроради

Крім Драґі, розглядаються інші кандидатури на посаду голови Євроради

9 січня 2024, 21:32
Поділіться публікацією:

Кандидатуру колишнього прем'єра Італії та екс-президента Європейського центрального банку 76-річного Маріо Драґі  обговорюють, як  потенційного кандидата на пост керівника  Євроради після того, як Шарль Мішель   повідомив, що достроково  піде  у відставку. Про це інформує Financial Times,  посилаючись на неназваних  чиновників  та працівників  дипломатичного корпусу  ЄС.

 ЗМІ назвали ім'я ще одного потенційного претендента на посаду голови Євроради

Маріо Драґі (фото з відкритих джерел)

Вони повідомили журналістам, що  непросто передбачувати послідовність угод щодо  заміни на  вищих посадах в  Євросоюзі, це також  залежить від  того, якими будуть результати  виборів у всьому ЄС.  При цьому,   за інформацією джерела, близького  до самого Маріо  Драґі, розповідає, що  колишній політик  не претендує на  будь-яку з провідних  посад в керівництві  блоку.

"Але спекуляції щодо перспектив Драґі засновані на його послужному списку, досвіді та статусі однієї з найвидатніших фігур ЄС, підкреслюють бажання багатьох столиць остаточно визначити наступника задовго до ймовірного відходу Мішеля в середині липня", -  наголошується в публікації.

Директор   аналітичного центру Istituto Affari Internazionali в столиці Італії  Наталі Точчі заявила, що Драґі — це "фігура, якій буде дуже важко відмовити, якщо за ним справді стоїть імпульс".  Цей  політик навряд чи відмовлятиметься від посади, якщо його серйозно проситимуть, "але він також не збирається пробивати собі дорогу ліктями".

Окрім Драґі, розглядають, як майбутніх  кандидатів  чинних прем’єр-міністрів, зокрема Педро Санчеса з Іспанії та Метте Фредеріксена з Данії. Ці два політики мають зв’язки  з великими європейськими політичними силами.  Тому це — важливий фактор у призначенні на посаду  в Європейському Союзі. При цьому,  відсутність у Драґі приналежності до політичної сили  може йому  тільки  "заважати", висловивсь один з європейських  дипломатів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан може очолити Єврораду після відставки Шарля Мішеля

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини