Головна Новини Світ Франція Франція долучилася до переговорів: з ким Макрон домовляється про зброю для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція долучилася до переговорів: з ким Макрон домовляється про зброю для України

Франція намагається вмовити Швейцарію на реекспорт зброї для України

17 листопада 2023, 14:07 comments1080
Поділіться публікацією:

Французька влада проводить переговори зі Швейцарією щодо можливості реекспорту зброї для України. Ця тема вже давно порушується, але зараз активізувалася з новою силою. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ", цитуючи заяву французького президента.

Франція долучилася до переговорів: з ким Макрон домовляється про зброю для України

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

"Щодо тих дебатів, які існують, то йдеться не про експорт, а саме про реекспорт, і Франція відкрита для такого співробітництва", — заявив Еммануель Макрон під час візиту до Швейцарії.

За словами президента Франції, він поважає нейтральний статус Швейцарії та її чітку дипломатичну позицію підтримки України. Макрон налаштований оптимістично щодо результатів переговорів. Він вважає за можливе об'єднати нейтральність Швейцарії та її здатність реекспортувати зброю.

"Вона (Ред. — Підтримка України) не повинна слабшати, незважаючи на інші конфлікти, зокрема на Близькому Сході. Як ми вже давно визнали, Росія не повинна здобути перемогу в цій війні", — висловився французький президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав законопроект про тимчасовий бюджет США (передбачає продовження фінансування урядових програм та відомств до 19 січня 2024 року). Того було раніше прийнято Палатою представників, а потім підтримано і Сенатом. Він не містить підтримки ані України, ані Ізраїлю. При тому, що в Пентагоні та Держдепі вже попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. А генсек НАТО Єнс Столтенберг акцентує, що всі країни, які входять до Альянсу, чудово розуміють, наскільки важливо не допустити перемоги Путіна в розв'язаній ним війні проти українського народу. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що запит Білого дому про фіндопомогу в десятки мільярдів доларів для України пройде нарешті парламент? Портал "Коментарі" з цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому потрібний план Б у війні проти РФ: на що Кремль робить ставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петро

17 листопада 2023, 16:46

Молодец Макрон!!На правильном пути!!


Новини