Головна Новини Світ Франція Франція готується до війни на території Європи: Politico розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція готується до війни на території Європи: Politico розкрило деталі

Умови підготовки військ у центрі бойової підготовки максимально наближені до реальних полів бою

9 березня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Французькі війська готуються до високоінтенсивного конфлікту на території Європи проти ворога, який може зрівнятися з ними через вогневу міць. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Франція готується до війни на території Європи: Politico розкрило деталі

Франція готується до війни. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, полковник Аксель Деніс заявив, що бойові дії в Україні повернули повномасштабну війну до Європи. Він керує центром бойової підготовки у Майї-ле-Камп на сході Франції. Він додав, що Франція готується до культури пильності у найкоротші терміни.

Видання пише, що умови підготовки військ у центрі бойової підготовки максимально наближені до реальних полів бою. Відтворюються звук, жар і світло артилерійського вогню, розкидані всюди несправжні міни, а радіозв'язок може бути перерваний без попередження. Табір площею 120 квадратних кілометрів є унікальним у Франції. Його площа перевищує розмір Парижа і це єдине місце, де різні підрозділи французької армії, а саме піхота, бронетехніка, артилерія та інженери, які зазвичай розкидані по всій країні, можуть проводити спільні навчання. Це також єдине місце, де цілий рік тренуються два десятки танків "Леклерк".

Офіцери не називають потенційних ворогів, але вчення спрямовані на підготовку військ до боротьби з таким противником, як Росія.

Головний урок України, за словами офіцерів навчального центру, полягає у тому, щоб уникати лобових атак, які призводять до величезних жертв та не можуть відкинути ворога.

Натомість піхота, бронетехніка, інженери та артилерія, об'єднані з новими технологіями, такими як дрони, що передають інформацію назад військам та забезпечують забійну силу на полі бою, мають працювати разом.

"Війна в Україні посилила важливість загальновійськового бою. Це єдиний спосіб боротися", — сказав один із підполковників.

Фінальна вправа на полігоні у Франції триває 96 годин. Солдати сплять у середньому чотири години на добу, зазвичай у незручних військових машинах. Їм доводиться переміщатися щоп'ять хвилин, інакше їм доведеться зіткнутися з фальшивими вибухами.

До 2027 року французька армія має намір мати можливість розгорнути одну дивізію чисельністю близько 25 000 солдатів за 30 днів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — це не блеф: Макрон назвав умову, коли Франція відправить війська в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини