Головна Новини Світ Франція Франція хоче, щоб її літаки на озброєнні ЗСУ нищили авіаносці росіян: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція хоче, щоб її літаки на озброєнні ЗСУ нищили авіаносці росіян: у чому причина

Франція має пряму вигоду від того, що передає Україні винищувачі «Міраж», вважає військовий Олександр Карп’юк

20 червня 2024, 20:10 comments3020
Поділіться публікацією:

Як вважає військовий Олександр Карп’юк, очевидно, французи таки зрозуміли, що з поставкою F-16 досвід по використанню, і подальші модернізації літаків будуть робити на основі досвіду з російськими ВПС.

Франція хоче, щоб її літаки на озброєнні ЗСУ нищили авіаносці росіян: у чому причина

Mirage 2000-5

"Це досвід, який є унікальним на сьогодні. І на його основі будуть впроваджуватись рішення в літаки 5 покоління та безпілотні літаки 6 покоління. А що ж Франція? Вони, третій в світі виробник зброї буде стояти поруч та дивитись на це?" — відзначає військовий.

Саме тому, на його думку, Франція вирішила, що теж хоче частину досвіду цієї війни. Але судячи зі спеціалізації вибрала інші цілі — наземні та морські.

Військовий вважає, що Франція хоче побачити як її літаки борються з сучасним ППО та що потрібно покращити в літаках та озброєнні.

"Це можливість тестувати нові типи озброєння на їх літаках. Це можливість вписати в світову історію фразу "Міраж 2000-5 українських ВПС знищив ракетоносець". Бо це розвиток, еволюція і бізнес, так. І вважаю, що процес адаптації пройде швидше. Бо Франція сама судячи зі всього зацікавлена, щоб її літаки вполювали декілька кораблів. Так воно і працює. Спочатку ти вперше в історії знищуєш ракетний крейсер, а потім до тебе приходить партнер та пропонує це робити його зброєю. І тепер французи в темі", — відзначив військовий.

Тобто, каже експерт, французи розуміють чим буде жити світ ці роки.

"Ну а Міраж 2000-5 це сучасний літак від світового авіавиробника. 2024-2025 рік судячи зі всього стане роками авіаційних зіткнень. І якщо взяти досвід зіткнень західної зброї з російською, то рахунок поки був дуже не в сторону РФ", — додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Франція передасть Україні винищувачі "Міраж".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини