Головна Новини Світ Франція Франція передасть Києву винищувачі Mirage 2000-5: коли вони з’явяться в українському небі
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція передасть Києву винищувачі Mirage 2000-5: коли вони з’явяться в українському небі

Президент Франції Емануель Макрон у спільному інтерв'ю телеканалам BFMTV і TF1 повідомив, що Україна отримає кілька винищувачів Mirage-2000-5

6 червня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Україна отримає від Франції декілька винищувачів Mirage-2000-5, про це заявив президент Емануель Макрон. За його словами, таке рішення прийняте в рамках "нової співпраці" з Києвом.

Франція передасть Києву винищувачі Mirage 2000-5: коли вони з’явяться в українському небі

Mirage 2000-5

Президент Франції підкреслив, що допомога Києву у протистоянні російській агресії "означає уникати права найсильнішого". При цьому він додав, що це буде темою його переговорів із президентом Володимиром Зеленським у п'ятницю.

"Завтра ми розпочнемо нову співпрацю і оголосимо про передання винищувачів Mirage 2000-5",
- сказав Макрон.

При цьому президент Франції підкреслив, що винищувачі нададуть Україні можливість захистити свою землю і повітряний простір.

Щоб підготувати українських пілотів управляти Mirage 2000-5, Франція організує шестимісячні курси. За словами Макрона, курси стартують вже цього літа.

Крім того, зауважив президент Франції, Париж допоможе з навчанням української бригади чисельністю 4500 військових.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Емануель Макрон зайняв провідну позицію серед країн ЄС щодо допомоги Україні. Зокрема, відомо, що Париж першим відправляє своїх інструкторів в Україну. Нібито частина з них уже прибула в нашу країну і буде навчати військових.

За даними французьких ЗМІ, перші інструктори оцінять масштаби місії, після чого в країну прибуде набагато більше інструкторів, які і готуватимуть українських військових.

При цьому відомо, що, наприклад, Німеччина категорично відмовилася від подібних дій, заявивши, що вони надто ризиковані. Не хоче відправляти своїх інструкторів і Польща. Правда, там виявили готовність вчити українських мобілізованих на своїй території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bfmtv.com/

Новини