Головна Новини Світ Франція Франція надала Україні гарантії безпеки: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція надала Україні гарантії безпеки: подробиці

Макрон і Зеленський підписали угоду про гарантії безпеки для України

16 лютого 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

Президенти Володимир Зеленський та Емманюель Макрон під час зустрічі в Парижі 16 лютого підписали угоду про гарантії безпеки між Україною та Францією.

Франція надала Україні гарантії безпеки: подробиці

Україна підписала з Францією безпекову угоду. Фото з відкритих джерел

За словами Макрона, угоду підписано на 10 років. При цьому документ буде діяти, поки Україна не стане членом НАТО.

Макрон зазначив, що у 2024 році Франція виділить Україні 3 млрд євро фінансової підтримки.

За словами французького президента, угода конкретизує зобов'язання, які країни G7 взяли на себе під час Вільнюського саміту НАТО в липні 2023 року.

"Наша підтримка не тільки довгострокова, але також має колективний намір, оскільки Британія та Німеччина вже підписали цю угоду", – додав Емманюель Макрон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна та Німеччина підписали угоди про гарантії безпеки та двосторонні відносини. Канцлер підкреслив, що Німеччина підтримуватиме українських партнерів у розвитку сучасної обороноздатності ЗСУ, щоб запобігти будь-якій агресії РФ. Олаф Шольц наголосив, якщо РФ подумає про новий акт агресії проти України в майбутньому, то між Києвом та Берліном є детальні домовленості дипломатичні, економічні та військові, як німецький народ допомагатиме Україні.

Крім того, портал "Коментарі повідомляв, що президент Володимир Зеленський припустив, що Навальний був убитий Володимиром Путіним. очільник України додав, необхідно завжди пам’ятати, що "Росія завжди вбиває". Світові топ-політики вважають, що російський диктатор Володимир Путін міг прикласти руку до смерті опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, вони припускають, що глава Кремля хоче будь-якою ціною зберегти свої позиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини