Головна Новини Світ Франція Франція не виконає своєї обіцянки щодо допомоги Україні цього року: Париж назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція не виконає своєї обіцянки щодо допомоги Україні цього року: Париж назвав причину

Після критики від союзників президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв направити максимум €3 млрд на початку цього року

16 жовтня 2024, 06:45 comments2369
Поділіться публікацією:

Франція не в змозі виконати свою обіцянку передати до 3 мільярдів євро на військову допомогу Україні цього року і перебуває на шляху до виділення лише "понад 2 мільярди євро". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр збройних сил Себастьєн Лекорню, пише Politico.

Франція не виконає своєї обіцянки щодо допомоги Україні цього року: Париж назвав причину

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

"На початку 2024 року було прийнято політичне рішення, що ця допомога може становити €3 млрд. Насправді ми перевищимо €2 млрд, але не €3 млрд", — сказав Лекорню.

Зазначається, що президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв спрямувати максимум €3 млрд на початку цього року — частину зусиль зі збільшення французької допомоги Україні після того, як Париж розкритикував, що зробив менше, ніж інші країни, такі як Німеччина.

Однак тепер Франція перебуває під тиском, щоб скоротити свій дефіцит, який може сягнути 6 відсотків ВВП у 2024 році.

Очікується, що наступного року оборонний бюджет Франції досягне 50,5 млрд євро – одна з небагатьох статей бюджету, яка збільшиться. Однак у понеділок Лекорну повідомив законодавцям, що міністерство збройних сил припинить вимагати додаткові кошти наприкінці року на непередбачені витрати, пов'язані з розгортанням сил НАТО в Естонії та Румунії, або на допомогу Україні.

За словами Лекорну, допомога Україні у розмірі 300 мільйонів євро надходить із відсотків за замороженими російськими активами і буде використана для купівлі 155-мм артилерійських боєприпасів, самохідних гаубиць Caesar та палива. Від 400 до 600 мільйонів євро буде отримано за рахунок нижчих темпів інфляції та використано для ремонту ракет SCALP та Aster для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, скільки літаків Mirage 2000 Франція передасть Україні 2025 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини