Головна Новини Світ Франція Франція озвучила офіційну позицію: чи підтримає Париж план перемоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція озвучила офіційну позицію: чи підтримає Париж план перемоги України

У МЗС заявили, що Франція підтримує план перемоги України

сьогодні, 13:05
Поділіться публікацією:

Франція підтримує план перемоги України на війні із Росією. Париж готовий допомагати Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на прес-конференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою зробив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро.

Франція озвучила офіційну позицію: чи підтримає Париж план перемоги України

Міністр закордонних справ Франції Жан Ноель Барро. Фото: з відкритих джерел

"Ми підтримуємо план перемоги, тому що вже протягом тисячі днів (війни, — ред.) ми поряд з Україною та докладаємо необхідних зусиль", — сказав французький міністр.

Він наголосив, що Франція підтримує український план не лише у військовій сфері, але готова надавати підтримку у цивільній та економічній галузях. Барро додав, що Франція підтримує Україну, коли вирішить розпочати переговори щодо миру.

У свою чергу глава МЗС України Андрій Сибіга наголосив, що Франція підтримує план перемоги та просуває його.

"Ми мали розмову тет-а-тет, де ми з паном міністром закордонних справ обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану перемоги Зеленського. Пан міністр також поінформував мене про результати засідання у форматі "четвірки", яке нещодавно відбулося в Німеччині. Майбутня імплементація, реалізація та наповнення плану перемоги було одним із головних питань", — прокоментував Андрій Сибіга.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більшість лідерів Євросоюзу підтримали український план перемоги. Україна та європейські партнери працюватимуть над ним. Таку заяву за підсумками участі у засіданні Євроради зробив президент Володимир Зеленський.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не все гладко: Дональд Туск зізнався, як насправді ЄС відреагував на план перемоги Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини