Головна Новини Світ Франція Франція посперечалася з Ізраїлем через сектор Гази: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція посперечалася з Ізраїлем через сектор Гази: подробиці

Франція розкритикувала Ізраїль через намір вирішувати майбутнє Гази

6 січня 2024, 20:54
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна вважає, що майбутнє сектору Гази мають вирішувати самі палестинці, а не Ізраїль, який нещодавно озвучив ініціативи щодо облаштування регіону після завершення війни. Про це Колонна заявила виданню CNN, передає портал "Коментарі".

Франція посперечалася з Ізраїлем через сектор Гази: подробиці

Ізраїль озвучив плани щодо майбутнього Гази. Фото з відкритих джерел

"Не Ізраїль має визначати майбутнє Гази, яка є палестинською землею. Нам потрібно повернутися до принципу міжнародного права і дотримуватися його", – заявила голова французького МЗС.

На думку Катрін Колонни, сектор Гази є палестинською землею, яка у майбутньому хоче стати частиною новоствореної палестинської держави.

Керівник МЗС наголосила, що Франція підтримує рішення про дві держави, яке, на її думку, є "єдиним життєздатним варіантом".

"Сектор Гази і Західний берег річки Йордан разом повинні бути частиною майбутньої палестинської держави", – додала Катрін Колонна.

Як відомо, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант озвучив пропозицію повоєнного облаштування сектору Гази. Він запропонував так званий план чотирьох кутів, який передбачає закріплення ролі палестинців в управлінні сектором, але збереження Ізраїлю як гаранта безпеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити 2-4 млн. доларів за штуку. Коли 4 травня була збита перша російська балістична ракета, всі були дуже здивовані, але після цього довіра до обладнання зросла.

"Коментарі" також писали, що російська влада готує військове вторгнення у країни Європейського Союзу, це може статися не пізніше 2025 року. Польща усвідомлює загрозу з боку РФ, а напад можливий, коли у США влада буде переходити від Джо Байдена до новообраного президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини