Головна Новини Світ Франція Франція припустилася серйозної дипломатичної помилки: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція припустилася серйозної дипломатичної помилки: про що мова

Франція відправила свого посла на так звану інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна. Як сказав в ефірі Freedom політолог Володимир Фесенко, цим самим він показав свою слабкість перед російським режимом

8 травня 2024, 20:25 comments2222
Поділіться публікацією:

Так звану інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна відвідали посли Угорщини та Словаччини. І в цьому, каже Володимир Фесенко немає нічого дивного, адже прем’єр Віктор Орбан уже давно демонструє лояльність російському режиму. Таку саму позицію зайняв і прем’єр Словаччини Робер Фіцо.

Франція припустилася серйозної дипломатичної помилки: про що мова

Еммануель Макрон

Щодо Греці та Кіпру, то ці православні країни, каже політолог, мають усталені зв’язки з РФ. Правда, додає експерт, дещо дивною виглядає участь Мальти в інавгурації Путіна. При цьому експерт не виключає, що в цьому питанні могли ключову роль зіграти гроші.

А от демонстративна участь посла Франції у інавгурації кремлівського диктатора, виглядає як величезний прорахунок дипломатії. Як каже Фесенко, таким чином президент Еммануель Макрон одразу нівелював всі свої войовничі заяви щодо РФ і її диктатора Володимира Путіна. Окрім того, вважає політолог, Макрон підтвердив свою слабкість до російського режиму.

Втім, додав політолог, всі стали свідками традиційної французької політики. Тобто, однією рукою Париж показує силу, але іншою – намагається демонструвати лояльність до Путіна і готовність з ним домовлятися.

"Це серйозна і дуже груба помилка французької дипломатії”,
 — підкреслив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Франція потрапила під шквал критики через своє рішення відправити посла на так звану інавгурацію кремлівського диктатора Володимира Путіна. Її звинуватили у непослідовній позиції, коли з однієї сторони Еммануель Макрон допускає введення військ в Україну, а з іншої французька сторона, грубо кажучи, вітає Путіна з перемогою на "виборах". Хоча у самій Франції в таких діях не побачили нічого страшного.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини