Головна Новини Світ Франція Франція вводить загальнонаціональний локдаун: що буде заборонено
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція вводить загальнонаціональний локдаун: що буде заборонено

Жорсткі обмеження на тлі пандемії коронавірусу у Франції будуть діяти протягом чотирьох тижнів

31 березня 2021, 22:38
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у Франції вводять чергове загальнонаціональне блокування на тлі пандемії COVID-19, починаючи з суботи. У країні будуть закриті всі навчальні заклади, поїздки будуть обмежені 10 км від будинку. Обмеження будуть введені напередодні Великодня, який більшість жителів Франції відзначають вже в найближчі вихідні — 4 квітня. Про це пише Forbes.

Франція вводить загальнонаціональний локдаун: що буде заборонено

Локдаун у Франції. Фото: Ian Langsdon / EPA

Попри те, що локдаун у Франції триватиме чотири тижні, планується, що школярі зможуть повернутися за парти вже 26 квітня.

Несуттєві підприємства було наказано закрити, і Макрон просить жителів працювати з дому, кажучи, що робота з дому — найефективніша міра в боротьбі з поширенням коронавірусу.

Блокування також охоплює комендантську годину по всій країні, починаючи з 7 години вечора.

Мешканці зможуть залишити свої будинки тільки з кількох причин, таких як поїздка на роботу, покупка товарів або відвідування лікаря.

"У період, який ознаменований рядом релігійних подій, я знаю, що можу розраховувати на вас", — сказав Макрон у своєму зверненні в середу, закликавши французьких громадян уникати приватних зібрань та вечірок з друзями.

Французький уряд не наважувався вводити нові обмежувальні заходи на загальнонаціональному рівні, вважаючи за краще замість цього регіональний підхід. Дев'ятнадцять з 96 департаментів країни на материку вже вводили жорсткий карантин, включаючи Париж. Але ці заходи будуть розширені по всій країні через кілька днів, оскільки система охорони здоров'я Франції знаходиться під одним з найбільших тисків, з якими вона стикалася протягом усієї пандемії. Понад 5000 пацієнтів зараз знаходяться в реанімації по всій Франції, що є максимальним показником з квітня 2020 року, коли країна досягла свого піку під час пандемії.

Новий порядок не торкнеться ресторанів, барів і кафе, оскільки всі ці заклади вже закриті, ще з жовтня.

Нагадаємо, у Франції винайшли тест на коронавірус, який можна пройти зі смартфона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини